Presate întotdeauna la rece
Livrare sigură de la 7,49 RON
Livrare gratuită de la 199 RON
Uleiuri proaspete de la o moară de familie
Resurse informative
crema-de-fistic-pentru-tort-reteta

Cremă de fistic pentru tort – cum se face? Rețetă

Maria Knapik
9 wrz 2024

Descoperă rețeta noastră simplă și rapidă pentru cremă de tort. Desertul de fistic cu masă densă, catifelată va fi atât pe gustul celor din casă, cât și al musafirilor. Datorită acestuia, fiecare bucată de tort va fi un adevărat răsfăț pe cerul gurii. Cum se face crema de fistic? În acest articol, îți vom explica pas cu pas!

Produse din acest articol


Cremă de fistic pentru tort – ingrediente?

Pentru a pregăti o cremă de fistic pentru tort delicioasă, sunt necesare doar 4 ingrediente. Datorită acestora, compoziția va fi fină, catifelată și stabilă. Diversifică prăjiturile pe bază de pandișpan, bezea, precum și cheesecake-ul sau tarta.

Cremă de fistic pentru tort – rețetă

  • 400 ml smântână 30%
  • 200 g ciocolată albă
  • 2-3 linguri pastă de fistic
  • 250 g mascarpone


Cum se face crema de fistic pentru tort pas cu pas

Crema de fistic pentru tort cu mascarpone este ușor și simplu de făcut. Te descurci să o pregătești chiar dacă nu ai experiență în prepararea de gustări dulci.

Cremă de fistic pentru tort – preparare

  1. Încălzește smântâna într-o cratiță (ai grijă să nu o fierbi, pentru că atunci crema nu se va bate bine și se poate tăia).
  2. În bolul cu ciocolată albă sfărâmată, adaugă câteva linguri de pastă de fistic naturală.
  3. Toarnă peste compoziție smântâna fierbinte și amestecă până când ingredientele se omogenizează.
  4. Lasă crema să se răcească la frigider (de preferat peste noapte pentru a avea siguranța că s-a răcit bine).
  5. La amestec adaugă mascarponele răcit.
  6. Mixează până când compoziția devine o cremă densă.
  7. Gata!


Cremă de fistic de casă pentru tort – alte variante

Dacă vrei să experimentezi în bucătărie, crema de fistic de casă îți oferă multe posibilități. Poți adăuga în aceasta fructe liofilizate. Gustul acrișor de zmeură sau căpșuni echilibrează perfect dulceața cremei.

Pentru pregătirea compoziției de fistic, alege produse fără aditivi artificiali. Ca bază, cea mai bună alegere o reprezintă pasta de nuci fără zahăr, sare, ulei de palmier și alți aditivi. Crema naturală de fistic se potrivește perfect cu diferite tipuri de prăjituri. Cu ajutorul acesteia poți pregăti:

  • cremă de fistic pentru gogoși
  • tarte cu cremă de fistic
  • cremă de fistic pentru croissant
  • cremă de fistic pentru prăjitură
  • cremă de fistic pentru bezea
  • cremă de fistic pentru macarons
  • cremă de fistic pentru brioșe
  • cremă de fistic pentru ecleruri

Indiferent de ce rețetă te decizi să faci, nu uita să alegi întotdeauna o pastă de fistic cu un singur ingredient. Este cea mai sănătoasă și mai delicioasă opțiune!

Ținem cont de confidențialitatea ta
Fișierele cookie și tehnologiile asociate ne permit să asigurăm funcționarea corectă a site-ului și ne ajută să ne amintim preferințele tale și să personalizăm oferta conform nevoilor tale. Le utilizăm, de asemenea, pentru a măsura traficul și pentru a analiza modul în care site-ul nostru web este folosit. Poți accepta utilizarea tuturor acestor fișiere de către noi, poți refuza utilizarea lor (cu excepția celor necesare) sau poți personaliza utilizarea fișierelor cookie conform preferințelor tale, alegând opțiunea "Personalizează consimțământul".

Detalii despre fișierele cookie folosite de noi și principiile de prelucrare a datelor personale le găsești în Politica de Confidențialitate.