Presate întotdeauna la rece
Livrare sigură de la 9,99 RON
Livrare gratuită de la 199 RON
Uleiuri proaspete de la o moară de familie
Resurse informative

Ulei de măsline spaniol Olini

Ulei sănătos, potrivit atât pentru preparate reci, cât și calde
thermo Presat la rece în Spania
drop Nefiltrat
hand O alegere excelentă pentru prăjit
Alege Capacitate:

45,49 RON

Cumpărături sigure:
PayU MasterCard VISA
Întreabă-ne despre acest produs: +40 728 566 667
Livrare gratis de la 199 RON

Aromat, ușor picant, cu un gust delicat amar – așa se descrie adevăratul Ulei de măsline spaniol Olini. Este o delicatesă delicioasă, plină de ingrediente valoroase. Uleiul nostru de măsline spaniol se obține din fructe de măslin atent selecționate. Este 100% natural, presat la rece, nerafinat. Reprezintă o grăsime universală, sănătoasă, pe care o poți introduce ușor în alimentația zilnică.

79 g / 100 g

omega-9
extra virgin

Ulei de măsline spaniol

Spania este cel mai mare producător de măsline din lume – aici cresc peste 260 de soiuri. Datorită unei astfel de diversități de soiuri, fiecare dintre uleiurile de măsline produse are un gust, o aromă și proprietăți unice.

Uleiul nostru de măsline spaniol este obținut în proporție de 50% din măsline din soiul Arbequina. Acestea se culeg de la finalul lui septembrie până la începutul lunii octombrie. Tocmai atunci sunt cele mai gustoase.

Restul de 50% îl reprezintă uleiul din măsline Picual. Acesta este un soi cu un gust intens. Măslinele Picual au un gust sec, ușor picant. Mulți gurmanzi consideră că un astfel de ulei de măsline din Spania completează perfect preparatele cu carne, brânză sau pește.

Ulei de măsline spaniol – proprietăți

Uleiul de măsline spaniol este o sursă bogată de acizi grași nesaturați. Conține 79 g acizi grași mononesaturați și 13 g acizi grași polinesaturați la 100 g.

Înlocuirea în alimentație a grăsimilor saturate cu grăsimi nesaturate ajută la menținerea nivelului corespunzător de colesterol în sânge.

Uleiul de măsline din Spania are, de asemenea, un punct de fum ridicat. Acest lucru înseamnă că îl poți folosi pentru prepararea de mâncăruri la cald, fără teama de a pierde proprietățile valoroase. Poți încălzi uleiul de măsline până la 220-240°C.

Uleiul de măsline spaniol reprezintă completarea excelentă a unei alimentații echilibrate. Acesta este un ulei universal, pe care îl poți introduce cu ușurință în meniul de zi cu zi și nu numai! Îl poți folosi:

  • pentru gătit – adaugă-l la preparate cu paste, crupe sau orez
  • pentru copt – este un ingredient potrivit pentru aluatul de pizza și focaccia
  • pentru prăjit – omleta sau clătitele sărate vor deveni mai delicioase
  • ca adaos – toarnă-l peste salate, adaugă-l la dressinguri sau folosește-l ca dip gustos
  • pentru îngrijire – unge-ți părul cu ajutorul lui, pregătește pe baza lui o mască de casă sau folosește-l pentru demachiere

De știut

Ulei de măsline spaniol Olini - ingrediente

100% ulei extra virgin, obținut din prima presare la rece

Țara de origine:

Spania

Pentru cine:

Îl recomandăm în special amatorilor de mâncăruri delicioase, fanilor bucătăriei mediteraneene și iubitorilor de uleiuri de măsline cu gust pronunțat, picant. Datorită valorilor sale nutriționale, reprezintă completarea excelentă a alimentației femeilor însărcinate. Este o grăsime vegetală bună pentru vegani și vegetarieni.

Culoare și gust:

Ulei de măsline de culoare galbenă, picant, cu gust intens.

Consistență:

Uleiul de măsline are o consistență lichidă, însă dacă este păstrat la frigider se poate îngroșa. Acesta este un fenomen complet natural care dovedește faptul că uleiul de măsline este de înaltă calitate.

Aciditate:

Uleiul de măsline are o aciditate ideală de sub 0,3%, ceea ce este o dovadă a calității sale ridicate.

Data de expirare:

Termenul de valabilitate al lotului actual este 31.11.2026 (se află pe eticheta din spate). Uleiul nostru de măsline este foarte proaspăt — presat o dată pe an, imediat (în maximum 24 de ore) după recoltarea măslinelor.

Depozitare:

De preferat este ca uleiul de măsline să fie păstrat la o temperatură de 10 până la 18°C într-un loc întunecat și răcoros. Uleiul de măsline trebuie ferit de lumină și căldură.

Valori nutriționale

la 100 g
Valoare energetică 3700 kJ / 900 kcal
Grăsimi 100 g
din care
acizi grași saturați 13 g
acizi grași mononesaturați 79 g
acizi grași polinesaturați 8 g
Carbohidrați 0 g
din care zaharuri 0 g
Proteine 0 g
Sare 0 g

*Consum de referință al unui adult mediu (8 400 kJ/2 000 kcal)

Cel mai bun ulei de măsline din Spania

Care ulei de măsline este cel mai bun? Cel mai bun ulei de măsline este cel extra virgin, obținut din prima presare. Uleiul de acest tip are cei mai mulți nutrienți benefici, o aromă și un gust pronunțate.

Un astfel de ulei se obține mecanic din fructele măslinilor prin presare sau centrifugare. Cel mai important factor este temperatura acestui proces. Aceasta nu poate fi prea ridicată – într-un astfel de caz, uleiul își pierde proprietățile valoroase.

În determinarea calității uleiului de măsline, contează în primul rând nivelul de aciditate – cu cât este mai mic, cu atât mai bună este calitatea uleiului. Cel mai bun ulei de măsline spaniol atinge o aciditate de aproximativ 0,3 – 0,4%. Nivelul uleiului nostru de măsline este de doar 0,3.

Ulei de măsline spaniol – cât costă și de unde se cumpără

Uleiul de măsline se găsește pe raftul oricărui supermarket. Însă dacă ești în căutarea unui ulei de măsline de bună calitate, îți recomandăm să acorzi o atenție deosebită proprietăților acestuia și condițiilor de păstrare.

Cea mai bună alegere este, bineînțeles, uleiul obținut din prima presare, însemnând uleiul de măsline extra virgin. Spania este unul dintre cei mai mari producători de astfel de ulei de măsline. Pentru menținerea celei mai mari valori a fructelor măslinului, măslinele ar trebui presate în 24 de ore de la recoltare.

Obținem uleiul nostru de măsline de la furnizori de încredere. Știm în ce condiții a fost produs. În fiecare sticluță găsești un adevărat „aur spaniol”. Plin de gust, aromă și ingrediente benefice.

Uleiul de măsline spaniol trebuie să fie păstrat corespunzător. Cum? De preferat într-un loc răcoros, într-o sticlă de sticlă închisă la culoare, care protejează conținutul de lumină pentru ca astfel să te poți bucura mai mult timp de gustul și proprietățile lui. Acesta este modul în care păstrăm uleiul de măsline spaniol Olini.

Întrebări frecvente

Uleiul de măsline poate fi introdus în alimentația micuților încă de la vârsta de 6 luni. Nu fiecărui copil îi place de la început gustul lui pronunțat, însă dacă este adăugat în mâncăruri nu se simte. Este un adaos reușit la salate, paste și pesto. Poate fi folosit pentru a prepara omlete, turtițe și clătite.


Uleiul nostru de măsline este un ulei extra virgin. Acest lucru înseamnă că este un produs de cea mai înaltă calitate, obținut din presarea măslinelor proaspete, care nu sunt supuse niciunor procese chimice, ci doar prelucării mecanice obișnuite. Este 100% proaspăt și cel mai valoros „suc” din măsline. Chiar Homer a denumit acest ulei de măsline „aur lichid”.


Uleiul nostru de măsline are un gust delicat cu o tentă ușor amară. Uleiul de măsline proaspăt ar trebui să gâdile puțin în gât. Pentru această senzație sunt responsabili polifenolii, cărora le corespund multe proprietăți benefice pentru sănătate. În primul rând, polifenolii sunt antioxidanți foarte puternici.


Uleiul de măsline are o consistență lichidă, însă dacă este foarte rece, se poate îngroșa. Acesta este un fenomen complet natural care dovedește faptul că uleiul de măsline este de înaltă calitate. Deseori, pentru verificarea calității uleiului de măsline, acesta este supus „testului la frigider" - uleiul de măsline răcit, de bună calitate, se îngroașă semnificativ. După ce este scos din frigider, revine repede la forma sa lichidă, fără a-și pierde valorile nutriționale.


Conform celor mai noi cercetări, tocmai uleiul de măsline este grăsimea cea mai potrivită pentru prăjit. Uleiul de măsline este un ulei sărac în substanțe care accelerează procesul de oxidare, în schimb este bogat în antioxidanți, motiv pentru care poate fi folosit în siguranță pentru prăjit inclusiv la temperaturi înalte. Cantitatea de ulei de măsline necesară pentru prăjit este mai mică decât în cazul altor tipuri de grăsime, deoarece uleiul de măsline „crește” după încălzire. (A nu se prăji niciodată de mai multe ori în același ulei de măsline, pentru următoarea prăjire trebuie folosită o nouă porție de grăsime).


Completare ideală

  • Dintr-o manufactură de familie din Modena
    (91 recenzii)

    de la 50,49 RON
  • Crema pe bază de oțet balsamic de Modena
    (34 recenzii)

    58,99 RON
  • Ulei de măsline grecesc din recolta proaspătă
    (0 recenzii)

    de la 50,99 RON
  • Ulei sănătos, potrivit atât pentru preparate reci, cât și calde
    (0 recenzii)

    de la 45,49 RON
Ținem cont de confidențialitatea ta
Fișierele cookie și tehnologiile asociate ne permit să asigurăm funcționarea corectă a site-ului și ne ajută să ne amintim preferințele tale și să personalizăm oferta conform nevoilor tale. Le utilizăm, de asemenea, pentru a măsura traficul și pentru a analiza modul în care site-ul nostru web este folosit. Poți accepta utilizarea tuturor acestor fișiere de către noi, poți refuza utilizarea lor (cu excepția celor necesare) sau poți personaliza utilizarea fișierelor cookie conform preferințelor tale, alegând opțiunea "Personalizează consimțământul".

Detalii despre fișierele cookie folosite de noi și principiile de prelucrare a datelor personale le găsești în Politica de Confidențialitate.