Ulei de măsline croat Olini
47,99 RON
Ulei de măsline din Croația extra virgin. Cel mai apreciat de către gurmanzi, presat la rece din măsline Oblica, care cresc doar în Croația în regiunile dintre Zadar și Dubrovnik. Uleiul de măsline din Croația te surprinde prin aroma și gustul ușor diferite față de cel spaniol. Uleiul produs din măsline croate de cea mai înaltă calitate are un gust amar și picant moderat cu o notă distinctă de fructe verzi de măslin.
87 g / 100g
79 g / 100g
Ulei de măsline croat
Deși Croația nu este un producător de ulei de măsline foarte cunoscut, plantațiile de măslini croate fac parte dintre cele mai vechi din lume! Iar produsele din măsline, provenite din regiunile Dalmației, se numără printre cele mai valoroase și de cea mai înaltă calitate.
Întregul secret constă în tehnica de producție și clima excelentă, ideală pentru coacerea măslinelor verzi. Recoltarea măslinelor, destinate producției uleiului de măsline croat extra virgin, începe atunci când soarele nu este foarte puternic. Tocmai această perioadă de recoltare reprezintă motivul pentru care uleiul de măsline croat nu este expus la o temperatură prea înaltă — proprietățile acestuia se păstrează pe deplin, iar gustul încântă de fiecare dată.
Ulei de măsline croat extra virgin
Datorită întregului proces de recoltare și presare a măslinelor, uleiul de măsline croat are statutul de extra virgin. Extra virgin (obținut din prima presare) înseamnă că uleiul de măsline este presat la rece (presarea nu depășește 28°C), nu este supus niciunei modificări sau rafinări și nu conține potențatori de aromă. Extra virgin se referă, de asemenea, la recoltarea manuală a măslinelor și la presarea în maximum 24 de ore de la culesul lor. Toate acestea reprezintă garanția gustului extraordinar, ușor picat și proaspăt al uleiului de măsline croat, și, bineînțeles, a celor mai valoroase proprietăți ale acestuia.

De știut
Ulei de măsline croat Olini - ingrediente
100% ulei extra virgin, obținut din prima presare la rece
Croația
Îl recomandăm în special amatorilor de mâncăruri delicioase și fanilor bucătăriei mediteraneene. Datorită valorilor sale nutriționale, reprezintă completarea excelentă a alimentației femeilor însărcinate. Este o grăsime vegetală bună pentru vegani și vegetarieni.
Ulei de măsline de culoare galbenă cu gust ușor amar și ușor picant.
Uleiul de măsline are o consistență lichidă, însă dacă este păstrat la frigider se poate îngroșa. Acesta este un fenomen complet natural care dovedește faptul că uleiul de măsline este de înaltă calitate.
Uleiul de măsline are o aciditate ideală de sub 0,3%, ceea ce este o dovadă a calității sale ridicate.
Termenul de valabilitate al lotului actual este 29.05.2026 (se află pe eticheta din spate). Uleiul nostru de măsline este foarte proaspăt — presat o dată pe an, imediat (în maximum 24 de ore) după recoltarea măslinelor.
De preferat este ca uleiul de măsline să fie păstrat la o temperatură de 10 până la 18°C într- un loc întunecat și răcoros. Uleiul de măsline trebuie ferit de lumină și căldură.
Valori nutriționale |
la 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 3700 kJ / 900 kcal |
Grăsimi | 100 g |
din care | |
acizi grași saturați | 20 g |
acizi grași mononesaturați | 65 g |
acizi grași polinesaturați | 15 g |
Carbohidrați | 0 g |
din care zaharuri | 0 g |
Proteine | 0 g |
Sare | 0 g |
*Consum de referință al unui adult mediu (8 400 kJ/2 000 kcal)

Ulei de măsline croat – proprietăți și întrebuințare
Datorită numeroaselor sale proprietăți, uleiul de măsline din Croația de bună calitate poate fi folosit nu numai în bucătărie, ci și în îngrijire.
Uleiul de măsline croat, obținut din soiul de măsline oblica, este dulce și, conform gurmanzilor, se potrivește perfect cu gustul de pește. În bucătărie poate fi folosit ca o grăsime vegetală ideală de consumat la rece, direct de pe linguriță. Este cel mai bun pentru a înmuia pâinea proaspătă și a stropi crutoanele chiar înainte de coacere. Este perfect sub formă de dressinguri, adaosuri la salate, la cocktailuri de fructe și legume, supe, sosuri de roșii, pesto etc. Prin consumul zilnic a 3 linguri (sub orice formă, la rece), uleiul de măsline completează alimentația cu acizi grași esențiali.
Foarte important este faptul că uleiul de măsline poate fi folosit pentru prăjit! În ciuda acestui lucru, după părerea noastră, uleiul de măsline croat are un gust mai bun consumat la rece, în special pe o felie de pâine proaspătă cu sare!
Uleiul de măsline utilizat în scopuri de îngrijire hidratează, hrănește, curăță și are efect de reconstruire. Se folosește ca adaos la cosmetice, însă și ca produs de îngrijire independent (de ex. pentru ungerea părului sau demachiere).
Ulei de măsline din Croația – preț
Cât ar trebui să coste uleiul de măsline croat bun? Uleiul de măsline croat se caracterizează prin cea mai înaltă calitate din lume. În primul rând, metoda de cultivare și vârsta măslinilor influențează prețul uleiului de măsline din Croația. Prețul depinde de regiune, deoarece multe uleiuri se produc dintr-un singur soi de măsline care cresc doar pe o singură insulă. Cât costă uleiul de măsline din Croația? Prețul uleiului de măsline depinde de calitatea măslinelor, locul de cultivare, scara producției și, bineînțeles, tipul de presare. Uleiul de măsline din Croația de bună calitate este în general puțin mai scump față de cel italian sau spaniol.
Ulei de măsline din Croația – de unde se cumpără?
Nu se poate ascunde faptul că cel mai bine este să achiziționezi uleiul de măsline croat în timpul unei excursii în Croația, însă și mai bine este să-l iei direct de pe plantație. De unde se poate cumpăra ulei de măsline de bună calitate în Croația? Acest lucru se poate dovedi a fi o adevărată provocare. Dacă însă reușești, merită în același timp să cunoști istoria cultivării măslinilor și să vezi cu proprii ochi măslinii care uneori au chiar 1600 de ani!
Bineînțeles că cea mai ieftină opțiune o reprezintă achiziționarea uleiului de măsline croat din magazin. Cei mai de încredere și mai buni producători de ulei de măsline au grijă ca uleiul de măsline din Croația să fie transportat în alte țări în cele mai optime condiții. Cel mai bun ulei de măsline din Croația ar trebui să fie ambalat în sticlă de culoare închisă și să aibă un recipient sigur, ca de ex. un termos – acest lucru garantază faptul că uleiul de măsline croat extra virgin va avea în casă același gust cu cel adus direct din excursia petrecută în Dalmația sau Istria. Tocmai un astfel de ulei de măsline găsești la noi!
Ulei de măsline din Croația – magazin
Ce ulei de măsline din Croația se găsește în magazinul Olini? Uleiul de măsline croat de la Olini provine de la un furnizor de încredere. Clima, procesul de cultivare și coacere, măslinele de origine croată și procesul de presare în sine garantează faptul că la tine pe masă ajunge cel mai bun ulei de măsline din Croația.

Întrebări frecvente
-
Uleiul de măsline este o alegere bună pentru bebeluși?
-
Uleiul de măsline poate fi introdus în alimentația micuților încă de la vârsta de 6 luni. Nu fiecărui copil îi place de la început gustul lui pronunțat, însă dacă este adăugat în mâncăruri nu se simte. Este un adaos reușit la salate, paste și pesto. Poate fi folosit pentru a prepara omlete, turtițe și clătite.
-
Ce înseamnă extra virgin, iar uleiul vostru de măsline intră în această categorie?
-
Uleiul nostru de măsline este un ulei extra virgin. Acest lucru înseamnă că este un produs de cea mai înaltă calitate, obținut din presarea măslinelor proaspete, care nu sunt supuse niciunor procese chimice, ci doar prelucrării mecanice obișnuite. Este 100% proaspăt și cel mai valoros „suc” din măsline. Chiar Homer a denumit acest ulei de măsline „aur lichid”.
-
Uleiul vostru de măsline are un gust intens, „înțepător”?
-
Uleiul nostru de măsline are un gust delicat cu o tentă ușor amară. Uleiul de măsline proaspăt, de bună calitate, ar trebui să gâdile puțin în gât. Pentru această senzație sunt responsabili polifenolii, cărora le corespund multe proprietăți benefice pentru sănătate. În primul rând, polifenolii sunt antioxidanți foarte puternici.
-
Uleiul meu de măsline, ținut în frigider, s-a îngroșat. Poate fi consumat în continuare?
-
Uleiul de măsline are o consistență lichidă, însă dacă este foarte rece, se poate îngroșa. Acesta este un fenomen complet natural care dovedește faptul că uleiul de măsline este de înaltă calitate. Deseori, pentru verificarea calității uleiului de măsline, acesta este supus „testului la frigider” - uleiul de măsline răcit, de bună calitate, se îngroașă semnificativ. După ce este scos din frigider, revine repede la forma sa lichidă, fără a-și pierde valorile nutriționale.
-
Uleiul de măsline poate fi folosit pentru prăjit sau poate fi consumat doar la rece, ca alte uleiuri presate la rece?
-
Conform celor mai noi cercetări, tocmai uleiul de măsline este grăsimea cea mai potrivită pentru prăjit. Uleiul de măsline este un ulei sărac în substanțe care accelerează procesul de oxidare, în schimb este bogat în antioxidanți, motiv pentru care poate fi folosit în siguranță pentru prăjit inclusiv la temperaturi înalte. Cantitatea de ulei de măsline necesară pentru prăjit este mai mică decât în cazul altor tipuri de grăsime, deoarece uleiul de măsline „crește” după încălzire. (A nu se prăji niciodată de mai multe ori în același ulei de măsline, pentru următoarea prăjire trebuie folosită o nouă porție de grăsime).
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.