Ulei de semințe de in Olini presat la rece
36,49 RON
Ulei de in presat la rece – proprietăți
Menținerea stării de sănătate corespunzătoare necesită o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Este important să se aibă în vedere alimentația corectă și alegerea produselor de cea mai bună calitate.
Uleiul de in se caracterizează printr-un conținut ridicat de grăsimi nesaturate, inclusiv un conținut ridicat de grăsimi polinesaturate.
Uleiul de in se caracterizează, de asemenea, printr-un conținut ridicat de acizi Omega-3. Conține 54,956 % acid alfa-linolenic (ALA). Acidul alfa-linolenic (ALA) are un efect benefic asupra menținerii nivelului optim de colesterol în sânge. Un efect benefic apare în cazul consumului a 2 g de acid alfa-linolenic ALA zilnic.
Acidul linoleic LA reprezintă 15,559% din acizii din uleiul de in. Acidul linoleic are un efect benefic asupra menținerii nivelului optim de colesterol în sânge. Un efect benefic apare în cazul consumului a 10 g de acid linoleic LA zilnic.
Înlocuirea în alimentație a grăsimilor saturate cu grăsimi nesaturate ajută la menținerea nivelului optim de colesterol în sânge (acizii grași mono și polinesaturați sunt grăsimi nesaturate).
Ulei de in – de unde se poate cumpăra?
O caracteristică esențială a uleiului de in sănătos și sigur este prospețimea acestuia – tocmai un astfel de ulei punem la dispoziție în magazinul nostru online. Uleiul de in își îndeplinește proprietățile atunci când este proaspăt. Uleiul vechi râncezește și își pierde proprietățile valoroase. Opinii referitoare la uleiurile noastre găsești în secțiunea Opineo.
Bine de știut
Ulei de semințe de in Olini presat la rece - ingrediente:
100% ulei din semințe de in presat la rece
Reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să-și îmbogățească alimentația cu acizi grași nesaturați Omega-3. Uleiul de in este presat din semințe atent selecționate de in brun bogate în acid linolenic.
Poate conține urme de susan, boabe de muștar, alune. Nu conține gluten.
În funcție de lotul de semințe, uleiul poate să difere ca gust, culoare și turbiditate. Uleiul de in are o nuanță deschisă galben-pai. Are un gust plăcut și nu este amar.
Uleiul de in trebuie păstrat la frigider (la temperatura de aproximativ 4-10 grade) înainte și după deschidere. Destinat utilizării exclusiv la rece.
Dacă uleiul stă mai mult timp fără să fie mișcat, pe fundul sticlei se poate depune sediment. Depunerea sedimentului în uleiul de in este un proces natural.
Termenul de valabilitate este de 6 luni de la data presării uleiului (se află pe eticheta din spate), indiferent de data deschiderii. În moara noastră, uleiurile vegetale sunt presate proaspăt în loturi mici, din semințe de cea mai bună calitate. Uleiul presat la rece, pe care îl trimitem către tine, va avea maxim 2-5 zile.
Polonia
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 3700 kJ / 900 kcal |
grăsimi | 100 g |
din care | |
acizi grași saturați | 9.2 g |
acizi grași mononesaturați | 16 g |
acizi grași polinesaturați | 75 g |
carbohidrați | 0 g |
din care zaharuri | 0 g |
proteine | 0 g |
sare | 0 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
Ulei de in presat la rece – întrebuințare
Uleiul nostru de in are o culoare aurie și un gust distinctiv, delicios și proaspăt. Uleiul de in Budwig presat la rece reprezintă completarea ideală și gustoasă a alimentației sănătoase. Uleiul de in se caracterizează printr-un conținut ridicat de acizi polinesaturați.
Acesta este un produs care are o întrebuințare vastă și poate deveni rapid un adaos de neînlocuit în bucătărie. Poate fi servit la rece sau ca adaos la mâncăruri calde. A nu se folosi pentru gătit, copt sau prăjit, deoarece supus unui tratament termic își pierde proprietățile valoroase.
Cum se folosește uleiul de in presat la rece?
- la sendvișuri – în loc de unt și margarină, delicios pentru înmuierea pâinii
- la salate și crudități – ca dressing delicios și sănătos sau ca ingredient al altor sosuri, ideal pentru o salată de vară din roșii proaspete, pentru dregerea salatei de morcovi, de varză murată, este potrivit pentru toate mâncărurile în care se folosesc ulei de măsline sau alte uleiuri vegetale
- la brânza de vaci și pasta de brânză
- la iaurturi, shake-uri, terciul de dimineață
- pentru dregerea de legume gătite și mâncăruri calde: pește, cartofi, broccoli, conopidă, ca adaos la supă
- pentru prepararea maionezei de casă gustoase și sănătoase
Ulei de in – întrebuințare și cantitate
Deseori ne întrebați despre cantitatea zilnică recomandată de ulei de in. Acesta este un ulei alimentar, care merită introdus în dieta echilibrată, sănătoasă – pur și simplu se adaugă la feluri de mâncare. Aici cel mai important lucru este consumul zilnic de grăsimi, care nu trebuie depășit. Cel mai bun mod de a introduce uleiul de in în alimentație este de a-l include în meniul zilnic, se folosește doar la rece.
Doza zilnică recomandată de ulei de in Olini:
- copii
- mici – 1 linguriță zilnic
- 8 ani și mai mari – 1-2 linguri zilnic
- adulți:
- 1-3 linguri zilnic
- Uleiul de in trebuie introdus treptat în alimentația copilului, de ex. turnând peste legume.
Întrebări frecvente
-
Trebuie să țin uleiul de in la frigider?
-
Uleiul de in este bogat în acizi Omega-3, care sunt sensibili la o temperatură mai mare, motiv pentru care este necesar să fie păstrat la frigider. Temperatura indicată este de la 4 la 10°C – un loc bun îl reprezintă unul dintre rafturile de pe ușa frigiderului.
-
Pot să-i dau copilului ulei de in?
-
Uleiul de in poate fi introdus în alimentația micuțului încă din primele luni de diversificare a acesteia. La început este indicat să se înceapă de la cantități mici pentru ca micuțul să se poată obișnui cu noul gust.
-
Se poate prăji cu ulei de in?
-
Uleiul de in nu reacționează bine la temperaturi înalte, motiv pentru care cel mai bine este să fie consumat la rece sau adăugat în mâncăruri chiar înainte de servire, și nu în timpul gătirii (un exemplu poate fi un strop de ulei delicios adăugat la supa cremă în farfurie).
-
Nu am o experiență bună cu uleiul de in amar. Cum pot avea siguranța că uleiul de la voi îmi va plăcea?
-
Gustul amar este caracteristic uleiului de in de slabă calitate sau care nu este proaspăt. Niciunul dintre aceste aspecte nu este valabil în cazul produsului nostru, deoarece îl presăm proaspăt la comandă din in polonez de cea mai bună calitate. De aceea, uleiul nostru de in are un gust de alune proaspăt, excepțional, care i-a convins deja pe mulți sceptici.
-
Uleiul de in poate fi băut direct de pe linguriță?
-
Se poate. Multe persoane fac acest lucru. Noi, însă, recomandăm folosirea uleiului de in ca adaos delicios la mâncăruri. Are un gust excelent amestecat cu brânză de vaci sub formă de pastă Budwig. Poate fi adăugat la micul dejun dulce: terci de ovăz sau mei, iaurt. Este ideal la salate de crudități, tartine, humus, pesto și chiar ca alternativă la unt pe sendviș. De asemenea, este un ingredient perfect pentru dressing-uri.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.