Oțet de căpșuni Olini
45,99 RON
Oțet de căpșuni Olini
Vrei să începi să bei oțet, dar nu-ți plac gustul și mirosul de oțet? Oțetul nostru viu de căpșuni este bun pentru început, deoarece este delicat cu nasul și cerul gurii. Se simte natura cu fiecare înghițitură!
Oțetul nostru de casă se obține din căpșuni dulci-acrișoare, coapte, culese manual și atent selecționate, fără OMG-uri. Provin dintr-o livadă de fructe veche de la o fermă din regiunea Lublin. Această regiune este cunoscută pentru natura pură și nealterată.
Ca fiecare oțet din fructe, oțetul nostru de căpșuni se face după o metodă tradițională – printr-o fermentație naturală, în două etape, la o temperatură corespunzătoare și cu grijă față de bacteriile vii. Pentru producția lui nu se folosesc coloranți, arome sau conservanți. Se maturează în lemn timp de doi ani, înainte de a fi gata.
Ca toate oțeturile de fructe Olini, oțetul nostru viu de căpșuni este produs în armonie cu mediul înconjurător. Deșeurile care apar în procesul de producție sunt biodegradabile și supuse descompunerii biologice.
Ce proprietăți are oțetul de căpșuni?
Oțetul de căpșuni își datorează proprietățile în primul rând fructelor și procesului de producție.
Este un produs nefiltrat și nepasteurizat – direct din fermentație ajunge în sticlă. Din acest motiv, este în mod natural tulbure și își păstrează valorile nutriționale, precum și calitățile gustative și aromatice.
În timp, la suprafața produsului poate apărea „mama oțetului”, iar pe fundul sticlei se poate depune sediment.
Oțeturile de fructe preiau nutrienții din fructele din care se fac. Conform cercetărilor, consumul de căpșuni poate ajuta la:
- creșterea nivelului de fibre
- accelerarea regenerării după un efort intens
Oțeturile de fructe conțin antioxidanți și acizi organici. Printre aceștia se numără acidul acetic (14 963,78 mg/l) care, conform specialiștilor, (link către articolul științific) poate:
- să scadă nivelul de zahăr din sânge
- să reducă nivelul de colesterol
- să micșoreze pofta de mâncare
Opinie verificată
Propunere de folosire pe baza exemplului de oțet de mere Olini
Margareta: „Super tare! Cu apă minerală are gust de cidru, delicios, abia după trei zile mi-am dat seama că nu mai mănânc dulciuri între mese. După o săptămână am observat că nu mai sunt obosită. De vis! Sper să nu dispară niciodată efectul.
Bine de știut
Oțet de căpșuni Olini - ingrediente:
100% oțet de căpșuni
Îl recomandăm persoanelor cărora le plac produsele sănătoase și de calitate, realizate după metode tradiționale, fără conservanți și potențiatori de gust și aromă.
Data durabilității minime este de 24 de luni de la data pregătirii oțetului, indiferent de data deschiderii. A se consuma de preferință înainte de (data se află pe eticheta din spate a produsului).
Oțetul de fructe închis bine trebuie păstrat într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina soarelui.
Foarte deschisă, ușor roz.
Ușor de căpșuni, asemănător compotului de casă.
Miroase a căpșună fermentată.
Polonia
Cu timpul, la suprafața produsului poate apărea „mama oțetului”, iar pe fundul sticlei se poate depune sediment. Acestea sunt fenomene naturale și nu indică faptul că s-a stricat, ci că este 100% natural și de înaltă calitate. „Mama oțetului" este comestibilă și poate fi folosită ca ferment pentru producerea propriului oțet.
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 134 kJ / 32 kcal |
grăsimi | 0 g |
din care | |
acizi grași saturați | 0 g |
carbohidrați | 8 g |
din care zaharuri | 4.9 g |
proteine | 0.7 g |
sare | 0.01 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
Ce gust are și cum miroase oțetul de căpșuni?
Oțetul nostru de căpșuni este foarte delicat la gust.
Miroase a fruct – aroma lui amintește de compotul de căpșuni făcut în casă.
Cum se folosește oțetul de căpșuni?
Oțetul de căpșuni poate fi folosit atât în bucătărie, cât și în îngrijire.
Se poate consuma nu numai cu apă! Există mai multe moduri de a-l savura:
- cu suc – este suficient să diluezi 1-2 linguri de oțet în 250 ml de lichid
- în salată – pentru a face un sos vinegretă de casă, amestecă 1-2 linguri de oțet (15-30 ml) cu ulei de măsline
- în feluri principale – poți marina în el carnea, peștele, precum și tofu
- în switchel – cu suc de imbir, apă și sirop de arțar
Oțetul de căpșuni – pentru ce se poate folosi în baie?
Unele persoane îl folosesc pentru clătirea părului sau pentru îngrijirea pielii feței.
Cum se păstrează oțetul de căpșuni?
Dacă vrei ca oțetul de căpșuni să își mențină pentru mult timp gustul și proprietățile, păstrează-l într-o sticlă bine închisă. Ține-l departe de sursele de lumină, într-un loc răcoros. Poți, dar nu trebuie, să-l ții la frigider.
Care este data durabilității minime?
Acidul acetic, conținut în oțetul de fructe, este un conservant natural, datorită căruia oțetul de căpșuni nepasteurizat poate fi folosit pe toată durata anului.
Întrebări frecvente
-
Consumul de oțet afectează dinții?
-
Conform cercetărilor, consumul des de oțet de fructe poate avea un impact negativ asupra smalțului dinților. Așadar ce ar trebui făcut în cazul în care dorim să introducem oțetul în alimentația noastră? Stomatologii ne sfătuiesc să-l bem diluat, folosind un pai, iar după aceea să clătim gura cu apă.
-
Cum se bea oțetul de căpșuni cu apă?
-
Îți recomandăm să bei 1-2 linguri de oțet la un pahar de apă dimineața, înainte de micul dejun sau înainte de feluri de mâncare copioase.
-
Oțetul de căpșuni poate fi folosit pentru păr?
-
Poate fi folosit pentru păr, de ex. ca agent de clătire. Dar asta nu e tot. Se folosește, de asemenea, pentru îngrijirea pielii feței.
-
Oțetul de căpșuni poate fi administrat copiilor?
-
Este indicat să introduci oțetul nostru de căpșuni în meniul întregii familii, deoarece are un gust delicat. Micuților li se poate administra 1 linguriță de oțet pe zi, dimineața pe stomacul gol sau cu 20 de minute înainte de un fel de mâncare mai copios, întotdeauna după diluarea cu un pahar de lichid – apă, suc. Recomandăm administrarea de oțet copiilor cu vârsta de la 5 ani.
-
Oțetul de căpșuni poate fi consumat în timpul sarcinii?
-
Din câte știm, nu există rapoarte actuale cu privire la efectele dăunătoare ale folosirii oricărui tip de oțet în timpul sarcinii și nici o poziție unanimă în legătură cu acest subiect. În continuare nu există cercetări detaliate. În schimb, specialiștii sunt de acord că femeile însărcinate ar trebui să aibă grijă în ceea ce privește consumul anumitor produse nepasteurizate, deoarece acestea pot conține de ex. bacterii. Pe de altă parte, toate tipurile de oțet de fructe conțin acid acetic. Suntem de părere că femeile însărcinate ar trebui să folosească oțet nepasteurizat care conține „mama oțetului” cu atenție și după consultarea cu un medic. Însă fără rețineri pot să consume oțeturi pasteurizate. Dacă se decid deja să le introducă în alimentația lor, recomandăm să fie folosite drept condiment, ca de ex. ingredient în sosul pentru salată sau în marinate.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.