Oțet de mere Olini
32,99 RON
Oțetul de mere – proprietăți
„Un măr pe zi te scutește de doctor” este un proverb care laudă pe bună dreptate virtuțile celor mai populare fructe din livezile poloneze. Acestea sunt o comoară de vitamine și substanțe nutritive, iar pectina și bioflavonoidele pe care le conțin se regăsesc și în oțetul de mere.
Datorită procesului de fermentație naturală și liniștită, care durează peste doi ani, oțetul nostru de mere ecologic este bogat în drojdii, lanțuri proteice, enzime și bacterii benefice. Oțetul nostru „viu” conține, de asemenea, acid acetic, care, conform studiilor, conferă proprietăți antibacteriene și antioxidante.
Oțetul de mere este subiectul numeroaselor cercetări și s-a demonstrat că poate sprijini organismul în:
- menținerea unui nivel adecvat de zahăr în sânge,
- ameliorarea sindromului ovarelor polichistice (PCOS),
- pierderea kilogramelor în plus,
- menținerea unui nivel normal de colesterol,
- reducerea simptomelor diabetului de tip 2,
- restabilirea pH-ului natural și îmbunătățirea barierei de protecție a pielii.
Cum se produce oțetul de mere Olini?
Oțetul nostru „viu” este produs prin fermentație naturală în două etape, din mere. Inițial, zahărul din fructe se transformă în alcool. Ulterior, bacteriile responsabile de fermentația acetică îl transformă în acid acetic, într-un proces îndelungat.
Întregul proces se desfășoară fără adaos de zahăr, apă sau aditivi artificiali. Oțetul nostru nu este filtrat sau pasteurizat, ceea ce îi permite să rămână viu – continuând să se dezvolte și să maturizeze. Dovezi ale acestui fapt sunt – o gelatină delicată la suprafață și sedimentul de pe fund.
Oțetul de mere Olini se maturizează peste doi ani. Datorită perioadei îndelungate de păstrare în butoaie și a fermentației lente, este matur, clar și are un gust bogat, atingând o plenitudine a proprietăților nutritive. Aciditatea sa este de 5%.
Din ce mere este produs oțetul de mere Olini?
La Olini, ne bazăm întotdeauna pe ceea ce este local, tradițional și natural. Fructele folosite pentru oțetul nostru artizanal provin exclusiv din gospodării alese cu grijă, garantând astfel gustul autentic al unui oțet de mere făcut în casă. Pentru producția oțetului, utilizăm mere delicioase de soiuri golden, antonowka și szara reneta.
Bine de știut
Oțet de mere Olini - ingrediente:
100% mere de diferite soiuri: golden, antonowka, szara reneta
Pentru toți cei care își doresc o siluetă subțire. Recomandat în lupta împotriva răcelilor și infecțiilor. Poate fi utilizat în îngrijirea pielii și a părului. Nu se recomandă consumul de oțet de mere de către femeile însărcinate.
Oțetul de mere are o culoare deschisă. Gustul este intens, acru, oțetos.
Este indicat să păstrezi oțetul într-un loc răcoros și uscat, departe de surse de lumină.
Cu timpul, pe fundul și la suprafața sticlei se poate forma un sediment - acestea sunt fenomene naturale.
Termenul de valabilitate este de 12 luni de la data preparării oțetului (pe care o găsești pe eticheta din spate), indiferent de data deschiderii. Oțetul de mere Olini este un conservant natural de alimente, un produs 100% natural, obținut din fermentația a fructelor în două etape și de lungă durată, de doi ani.
Oțetul nostru este un produs "viu", care continuă să fie activ. Poate gazifica, spuma și să-și mărească volumul. Aceasta este un proces complet natural, care nu indică faptul că oțetul s-a stricat, ci că este "viu" și activ. Acest fenomen este frecvent la oțeturile naturale, nepasteurizate - de aceea nu trebuie să agiți sticla înainte de deschidere. Oțetul trebuie să fie răcit și păstrat bine închis, atunci gazarea se reduce.
Polonia
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 8721 kJ |
grăsimi | 0 g |
din care | |
acizi grași saturați | 0 g |
carbohidrați | 0.9 g |
din care zaharuri | 0.4 g |
proteine | 0 g |
sare | 0 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
Oțet de mere „viu” – preț și unde să-l cumperi?
Oțetul de mere este un produs accesibil. Pentru o sticlă de 250 ml vei plăti între 10 și 35 lei.
Îl poți găsi în mai multe locuri:
- în magazine alimentare
- în secțiunile de alimente sănătoase din supermarketuri și hipermarketuri
- în magazine de alimente sănătoase
- în magazine online
Cum să alegi cel mai bun oțet de mere? Verifică eticheta, aspectul și modul de depozitare!
- La ingrediente ar trebui să fie doar unul – mere.
- Trebuie să fie nefiltrat și nepasteurizat.
- Producătorul ar trebui să ofere informații despre originea fructelor.
- Ideal ar fi să fie obținut prin procesul de fermentație în două etape, care durează doi ani.
- Nu ar trebui să fie expus la temperaturi și lumina solară pe raftul magazinului.
- Poate avea sedimente pe fund și la suprafață.
Oțet de mere – mod de utilizare
Oțetul de mere este un supererou multifuncțional pentru orice casă. În trecut, era folosit pentru a trata problemele digestive și infecțiile, pentru dezinfectarea rănilor, și pentru îngrijirea frumuseții. Astăzi, îl poți folosi:
În bucătărie
- în dressinguri cu ulei de măsline, usturoi și miere
- la sosuri, dipuri și marinate
- la băuturi energizante făcute acasă cu apă caldă, ghimbir, lămâie și miere
- la băuturi pe bază de suc de mere cu oțet și scorțișoară
- pentru a spăla legume și fructe proaspete – apa cu oțet îndepărtează microorganismele de pe coajă
În îngrijire personală
- ca tratament antimatreață care dă strălucire părului – suficient să adaugi o lingură de oțet într-o cană de apă
- pentru curățarea pielii – amestecat cu apă, funcționează ca un tonic, reglează pH-ul și ajută în lupta împotriva acneei
La curățenie
- cu apă și oțet poți curăța ferestrele, podelele și baia
Cum să bei oțet de mere pentru slăbire?
- Diluează-l cu apă.
- Începe cu 1 linguriță (5 ml) pentru a vedea cum tolerează corpul tău.
- Folosește 1 lingură de oțet o dată – nu ar trebui să iei mai mult de 15 ml de oțet deodată.
- Bea 1-2 linguri (15-30 ml) de oțet pe zi.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.