Ulei de cânepă Olini
47,99 RON
Ulei de cânepă – proprietăți
Menținerea unei stări de sănătate corespunzătoare necesită o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Înlocuirea în alimentație a grăsimilor saturate cu grăsimi nesaturate ajută la menținerea nivelului optim de colesterol în sânge (acizii grași mono și polinesaturați sunt grăsimi nesaturate). Uleiul nostru de cânepă presat la rece este o sursă bogată de acizi grași nesaturați. Conține 92 g de acizi grași mono și polinesaturați la 100 g de ulei. Până la 77% din toți acizii sunt acizi polinesaturați.
Ulei de cânepă – de unde se cumpără?
O caracteristică esențială a uleiului de cânepă sănătos și gustos este prospețimea acestuia și calitatea semințelor din care este presat. În magazinul nostru online punem la dispoziție ulei de cea mai înaltă calitate, presat proaspăt din semințe poloneze atent selecționate. Opinii referitoare la uleiurile noastre găsești în secțiunea Opineo.
Bine de știut
Ulei de cânepă Olini - ingrediente:
100% ulei din semințe de cânepă, presat la rece
Uleiul este recomandat tuturor și trebuie folosit doar la rece, deoarece la temperatură ridicată își pierde proprietățile valoroase.
Poate conține urme de susan, boabe de muștar, nuci. Nu conține gluten.
Uleiul este de culoare verde și are miros de nuci.
Uleiul de cânepă trebuie păstrat la frigider (la temperatura de aproximativ 4-10 grade) atât înainte, cât și după deschidere. Este destinat utilizării exclusiv la rece.
Poate conține sediment natural, care apare în timpul presării uleiului. Depunerea sedimentului în uleiul de cânepă este un proces natural. Înainte de utilizare, se poate scutura ușor sticla pentru a agita sedimentul.
Termenul de valabilitate este de 1 an de la data presării uleiului (se află pe eticheta din spate), indiferent de data deschiderii. În moara noastră, uleiurile vegetale sunt presate mereu proaspăt, în loturi mici, din semințe de cea mai bună calitate. Uleiul presat la rece, pe care îl trimitem către tine, va avea maxim 2-5 zile.
Polonia
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 3693 kJ / 896 kcal |
grăsimi | 100 g |
din care | |
acizi grași saturați | 8.8 g |
acizi grași mononesaturați | 12 g |
acizi grași polinesaturați | 75 g |
carbohidrați | 0 g |
din care zaharuri | 0 g |
proteine | 0 g |
sare | 0 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
Ulei de cânepă – întrebuințare
Uleiul nostru de cânepă este un mod sănătos și delicios de a diversifica alimentația bine echilibrată. Poate fi consumat atât la rece, cât și ca adaos la mâncărurile calde. Nu se recomandă folosirea uleiurilor presate la rece pentru gătit, copt și prăjit, deoarece încălzite își pierd proprietățile prețioase.
Cum se folosește uleiul de cânepă presat la rece?
- la sendvișuri – în loc de unt și margarină, ideal pentru înmuierea pâinii, servit cu sare și piper
- la salate și crudități – ca dressing delicios și sănătos sau ca ingredient al altor sosuri
- la iaurturi, shake-uri, terciul de dimineață
- pentru dregerea de legume gătite și supe
- la pasta de brânză
- la sosuri pesto
Întrebuințare și cantitate
Deseori ne întrebați despre cantitatea zilnică recomandată de ulei de cânepă cu care trebuie îmbogățită alimentația. Uleiul de cânepă este un ulei alimentar care merită introdus în dieta echilibrată, sănătoasă – cel mai bine este să fie adăugat pur și simplu la felurile de mâncare. Este important să se acorde atenție consumului zilnic de grăsimi, care nu trebuie depășit.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.