Suc de sfeclă roșie lacto-fermentat Olini
37,49 RON
Suc de sfeclă roșie lacto-fermentat – proprietăți
Sucul de sfeclă roșie lacto-fermentat Olini este produs după o rețetă tradițională, recreată cu grijă. Ingredientele lui sunt legume atent selecționate și condimente de foarte bună calitate. Are gustul celui făcut în casă!
Sucul nostru din sfeclă nepasteurizat și 100% pur are o compoziție simplă, fără conservanți sau amelioratori. Culoarea rubinie, apetisantă se datorează naturii, nu coloranților!
În timp ce bei sucul nostru din sfeclă, bulele te gâdilă plăcut pe limbă și se simt ușor pe nas, deoarece este într-o mică măsură efervescent. Faptul de a fi carbogazos și tulbure reprezintă fenomene naturale, tipice produselor care se formează în timpul fermentației.
Sucul nostru „viu” din sfeclă merită introdus în alimentația diabeticilor. Este un produs cu indice glicemic scăzut, conține zaharuri naturale.
Cu ajutorul sucului din sfeclă Olini îți poți susține sistemul digestiv. Universitatea de Medicină din Lodz a demonstrat faptul că sucul din sfeclă conține culturi vii de bacterii probiotice Lactobacillus și Bifidobacterium (2,7 x 10⁵ CFU/ml), care au un efect pozitiv asupra organismului uman. Sunt un element ale microbiotei intestinale și sprijină activitatea acesteia.
De ce merită să recurgi la murături?
-
Este un mod simplu de a introduce mai multe legume și ingrediente valoroase în alimentația ta.
Datorită procesului de murare, nutrienții legumelor crude se absorb și se asimilează mai bine.
-
Ai acces la legume tot anul, inclusiv toamna și iarna.
Murăturile reprezintă o salvare atunci când tarabele cu legume sunt goale. În plus, sunt mai valoroase decât produsele congelate sau legumele la conservă. Și au un gust mult mai bun!
-
Ingredient în alimentația diabeticilor.
În urma murării, în legume se micșorează cantitatea de zahăr, care este consumat de bacteriile responsabile pentru fermentație. Legumele murate au așadar un indice glicemic mai scăzut decât cele crude.
În plus, conform cercetărilor, consumul de sfeclă are un efect pozitiv asupra sănătății persoanelor cu diabet.
-
Elementul unei alimentații echilibrate și al unui stil de viață sănătos.
În afară de a consuma suc de sfeclă roșie lacto-fermentat, este important să menții o alimentație echilibrată și să duci un stil de viață sănătos.
-
Termen lung de valabilitate fără conservanți.
Murarea, care reprezintă unul dintre cele mai vechi moduri de conservare a mâncării, îți permite să te bucuri de astfel de băuturi pentru mai mult timp. În plus nu le distruge valorile nutriționale.
-
Sursă de probiotice.
Reprezentanții bacteriilor de fermentație lactică, în urma căreia se formează borșul, aparțin probioticelor, mai exact bacteriilor care au un efect pozitiv asupra organismului uman. Sunt un element ale microbiotei intestinale și sprijină activitatea acesteia.
Bine de știut
Suc de sfeclă roșie lacto-fermentat Olini - ingrediente:
sfeclă, apă, sare Kłodawa, dafin, ienibahar, usturoi
Recomandat femeilor însărcinate, copiilor și adulților.
Poate conține urme de susan, boabe de muștar, alune. Nu conține gluten.
Sucul de sfeclă trebuie păstrat la frigider (la temperatura de aproximativ 4-10°C) înainte și după deschidere.
Nuanță rubinie, naturală.
Ușor acru, puțin sărat, se simt condimente.
Pentru consum direct sau ca ingredient în ciorbe.
Notă acidulată și aromă de condimente.
Produs lichid, ușor efervescent. Poate conține sediment natural.
Data de valabilitate minimă este de 5 luni de la data murării (se află pe eticheta din spate), indiferent de data deschiderii.
Sucul de la noi este un produs viu, care lucrează constant. Poate fi ușor carbogazos, de aceea nu agita sticla înainte de deschidere. Sucul trebuie răcit puternic, astfel gazul își pierde din intensitate.
Polonia
Poate fi servit copiilor cu vârsta de la 1 an.
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 4310.2 kJ |
grăsimi | 0 g |
din care | |
acizi grași saturați | 0 g |
carbohidrați | 1.9 g |
din care zaharuri | 0.5 g |
proteine | 0.6 g |
sare | 1.4 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
Borș acru din sfeclă – rețetă
Cum se face borșul acru din sfeclă acasă? Mai jos îți prezentăm rețeta noastră de borș acru din sfeclă!
Ingrediente:
- 1 kg de sfeclă proaspătă, de bună calitate (cel mai bine dintr-o gospodărie mică, locală)
- 2 litri de apă fiartă și răcită
- 1 linguriță de sare
- 5 căței de usturoi
- 4 frunze de dafin mari
- 4 boabe de ienibahar
- 5 boabe de piper negru
Mod de preparare:
- Începe prin a face saramura. Fierbe apa și dizolvă în ea o linguriță de sare. Las-o să se răcească.
- Spală foarte bine borcanul de sticlă în care va fermenta borșul din sfeclă, iar după aceea sterilizează-l (acest lucru este foarte important!).
- Spală-te pe mâini foarte bine și ia-ți mănuși de unică folosință. Condițiile de igienă sunt în acest caz foarte importante, te ajută să previi contaminarea borșului și dezvoltarea mucegaiului.
- Spală foarte bine sfecla, iar după aceea curăț-o cu o perie.
- Taie sfecla pregătită în felii subțiri.
- În borcanul sterilizat și răcit introdu bucățile de sfeclă. În timp ce aranjezi bucățile de sfeclă, adaugă usturoi, ienibahar, frunze de dafin și piper, astfel încât condimentele și sfecla să formeze straturi.
- Toarnă peste saramura răcită deja. ATENȚIE! Apa sărată trebuie să acopere toate bucățile de sfeclă! Mai prepară saramură, dacă este necesar.
- Pune peste borcan un capac și strânge-l bine.
- Borșul acru din sfeclă roșie trebuie pus într-un loc unde temperatura camerei este constantă.
- Verifică zilnic borșul acru din sfeclă roșie. În primele zile de murare a sfeclei, la exterior poate apărea spumă. Îndepărteaz-o cu ajutorul unei linguri curate și sterilizate. După aceea, amestecă ușor borșul din sfeclă și strânge capacul.
- Ținem pumnii! Murarea sfeclei pentru borș durează de la 5 la 14 zile.
- Borșul acru din sfeclă făcut în casă este gata în momentul în care are o nuanță rubinie intensă.
Indicații:
- Pregătește borșul acru cu mâinile spălate bine sau în mănuși de unică folosință. Condițiile de igienă corespunzătoare te ajută să previi contaminarea borșului și dezvoltarea mucegaiului.
- Spală foarte bine borcanul de sticlă în care va fermenta borșul din sfeclă, iar după aceea sterilizează-l (acest lucru este foarte important!).
După cum poți vedea, rețeta de borș acru din sfeclă nu este prea complicată. Pregătirea acestuia necesită însă puțină muncă și îndemânare (în special dacă ții cont cu mare atenție de igienă). Nu ai timp să pregătești în mod individual borșul acru din sfeclă? Borșul artizanal din sfeclă Olini, pe care îl facem după o metodă tradițională, are gustul celui de acasă. Iar cel mai bun lucru este faptul că îl poți avea imediat!
Suc de sfeclă roșie lacto-fermentat – întrebuințare
Sucul „viu” de sfeclă se poate bea de ex. la masa de prânz. Unele persoane preferă să-l bea dimineața pe stomacul gol. Altele, însă, îl consumă seara înainte de culcare. Datorită sticlei practice, sucul Olini poate fi luat la serviciu!
Sucul de sfeclă poate fi folosit, de asemenea, pentru prepararea ciorbelor. Datorită acestuia capătă un gust ușor acru, o culoare apetisantă și o aromă deosebită. Poți face din el o supă rece, ideală pentru zilele caniculare sau un borș roșu.
Cum se utilizează?
Folosește sucul de sfeclă nepasteurizat la rece, temperatura ridicată îi distruge proprietățile.
Doza zilnică recomandată:
Copii:
- de la vârsta de 1 an – 1-2 linguri
- de la 2 ani – 4-5 linguri și mai mult
Adulți:
- ½ pahar
Suc de sfeclă roșie lacto-fermentat – preț
Costă mai mult produsul:
- artizanal, creat după o rețetă tradițională
- proaspăt, care nu a stat pe rafturi
- pur, fără aditivi artificiali, neîndulcit, „viu”
- din ingrediente atent selecționate, de la furnizori regionali, ecologici
- realizat în loturi mici, nu industrial
Suc de sfeclă roșie lacto-fermentat – magazin
Atenție la sucul din supermarket! Aceste produse, deși atrag prin prețul mic, pot să nu aibă aceleași proprietăți ca produsele proaspete, nerafinate. Nu se știe cât timp au stat pe rafturile magazinului și cum au influențat lumina și temperatura ingredientele lor.
Sucul de sfeclă roșie lacto-fermentat – de unde se poate cumpăra?
Alege produse de la producători de încredere, care:
-
Folosesc ingrediente de cea mai bună calitate
Culoarea, gustul și acțiunea borșului acru se datorează în primul rând legumelor folosite la prepararea lui. Ar trebui să fie atent selecționate. Cel mai bine este dacă provin de la gospodari locali, de încredere – din livezile sau plantațiile lor, amplasate departe de poluare.
-
Le păstrează în condiții de protecție
Dacă vrei să beneficiezi de proprietățile unui suc proaspăt, alege-l pe cel cu recipient închis la culoare din sticlă groasă, care îi protejează conținutul. În timpul transportului, sucul lacto-fermentat ar trebui să fie protejat de lumina soarelui.
-
Le produc în loturi mici
Produsele artizanale, spre deosebire de cele industriale, se creează după rețete tradiționale, în loturi mici. Astfel se poate obține din fructe și legume ceea ce este cel mai valoros. Și au gustul celor făcute în casă!
Întrebări frecvente
-
După deschidere, sucul de sfeclă roșie lacto-fermentat e carbogazos și spumează. Acest lucru înseamnă că s-a stricat?
-
Sucul nostru este un produs viu, care „lucrează“ constant, 100% natural. În funcție de etapa de fermentație, inclusiv de anotimp și metoda de păstrare, poate fi mai mult sau mai puțin efervescent, carbogazos sau spumos. Acest lucru este complet normal, chiar de dorit, deoarece dovedește că este un produs proaspăt și de cea mai înaltă calitate. Transportul și trepidațiile legate de acesta pot contribui la intensificarea gazului din sticlă. De aceea se recomandă să răcești sticla la frigider sau să o lași desfăcută pentru un timp. Acest lucru ar trebui să fie de ajutor.
-
Se poate combina sucul de sfeclă roșie lacto-fermentat cu uleiul de chimen negru?
-
Da. Nu există nicio contraindicație cu privire la combinarea acestor două produse în alimentație. În plus este indicat să faci acest lucru, deoarece fiecare dintre ele sprijină organismul într-un mod diferit.
-
Se poate bea sucul în timpul sarcinii și al alăptării la sân?
-
Sucul de sfeclă roșie lacto-fermentat este ca o murătură sănătoasă. Este o sursă de probiotice, vitamine și microelemente, a căror prezență trebuie asigurată în mod special în timpul sarcinii și al alăptării la sân. În plus, borșul acru din sfeclă conține acid folic și fier care se absorb ușor, mai exact două ingrediente de care este mare nevoie în această perioadă.
-
Se poate bea sucul de sfeclă roșie lacto-fermentat și de varză simultan?
-
Aceste două produse se completează perfect. Sucul de sfeclă roșie lacto-fermentat furnizează mai multe vitamine și minerale, iar sucul de varză este o sursă de probiotice, vitamina C și sulf biodisponibil. Vitamina C din varză murată îmbunătățește absorbția fierului din sucul de sfeclă. Sucul de sfeclă și sucul de varză murată conțin tulpini ușor diferite de bacterii probiotice, iar cu cât este mai mare diversitatea acestor tulpini, cu atât mai bine pentru intestinele noastre. Așadar aceste două tipuri de borș formează un duet ideal.
-
Se poate folosi sucul de sfeclă roșie lacto-fermentat pentru a pregăti o ciorbă acră?
-
Bineînțeles. Sucul adăugat la ciorbă îi intensifică gustul și culoarea. Însă trebuie reținut faptul că sucul încălzit își pierde o parte din proprietăți.
-
Cât timp poate fi păstrat sucul după deschidere?
-
Sucul nostru din sfeclă este un produs viu, care lucrează constant. Cel mai bine este să fie păstrat la frigider, înainte și după deschidere. Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la prospețimea lui, este în siguranță la o temperatură scăzută. Nu uita că murăturile bunicilor noastre stăteau cu lunile în pivniță.
-
Ce trebuie făcut după primirea coletului care conține sucul de sfeclă roșie lacto-fermentat?
-
După despachetarea coletului, pune sucul la frigider pentru a se răci înainte de prima deschidere. După aceea, păstrează-l conform indicațiilor.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.