Nuci de fistic Olini
57,99 RON
Nuci de fistic Olini ușor prăjite
Fisticul, mai exact nucile de fistic reprezintă fructul unei plante, acoperit de o coajă tare. Nucile de fistic fac parte din familia drupelor. Este ușor de recunoscut când nucile de fistic sunt gata de a fi consumate – coaja lor începe să crape, dezvăluind o sămânță verzuie, comestibilă.
Mai demult, înainte ca nucile de fistic să devină o gustare populară, erau rezervate exclusiv aleșilor, de aceea erau numite o delicatesă regală. Consumul de fistic era recomandat pentru durerile de dinți și afecțiunile hepatice.
Descoperă proprietățile fisticului și convinge-te de beneficiile pe care le ascund aceste nuci mici.
Bine de știut
Nuci de fistic Olini - ingrediente:
100% nuci de fistic, nesărate, ușor prăjite
Pentru toți iubitorii de gustări sănătoase. Reprezintă un produs excelent atunci când ești expus la stres și activitate mintală intensă. Este ales cu plăcere de către viitoarele mămici. Cu adaos de fructe, nucile de fistic pot fi o alternativă excelentă pentru o gustare.
Produsul conține fistic. Poate conține urme de nuci (arahide, alune, caju, migdale, de pădure), susan și boabe de muștar. Nu conține gluten.
Este de preferat ca nucile de fistic să fie păstrate într-un loc uscat și răcoros. A se ține departe de lumină.
Gust și aromă de fistic proaspăt. Gust 100% de fistic în variantă crocantă.
Termenul de valabilitate este de 12 luni de la data recoltării semințelor (se află pe eticheta din spate). Ambalăm semințele proaspete, fapt datorită căruia după scoaterea lor din ambalaj sunt aromate și crocante.
Polonia
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 2576 kJ / 621 kcal |
carbohidrați | 14 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
Nucile de fistic – proprietăți
Ce proprietăți au nucile de fistic? Care sunt valorile lor nutriționale? Nucile de fistic sunt unele dintre cele mai bogate în antioxidanți. Reprezintă o sursă de proteine, grăsimi sănătoase (acizi grași nesaturați), minerale și vitamine.
Nucile de fistic sunt singurele ce conțin carotenoizi: luteina și zeaxantina care sunt componente ale maculei și în același timp antioxidanți cu rolul de a proteja retina ochiului.
Nucile de fistic au, de asemenea, un conținut destul de ridicat de gamma-tocoferol, însemnând de vitamina E. Fisticul este, de asemenea, o sursă de calciu și fosfor, care sunt responsabile pentru oasele puternice.
Fisticul ajută la slăbit? De ce nu? Este indicat să-l adaugi în dietă, întrucât conține mai puține calorii (100 de grame de fistic sunt echivalentul a 550 de calorii) decât celelalte nuci și reprezintă o sursă de fibre care favorizează pierderea în greutate. În același timp, nucile de fistic sunt o sursă bună de proteine, care reprezintă aproximativ 20% din masa lor (se află pe locul doi după migdale în ceea ce privește conținutul de proteine).
Nucile de fistic dețin un indice glicemic scăzut. Sunt o gustare sănătoasă pentru persoanele care se confruntă cu un nivel ridicat de zahăr în sânge. Unele cercetări arată efectul pozitiv al fisticului asupra stabilizării nivelului de glucoză și tensiune arterială.
Este recomandat consumul de fistic, deoarece poate susține, de asemenea, lupta împotriva anemiei datorită conținutului de fier. Nucile de fistic conțin totodată zinc și vitamina E, care au un efect pozitiv asupra părului și unghiilor sănătoase. La rândul lor, vitaminele din grupa B și magneziul sprijină funcționarea sistemului nervos și sporesc rezistența la stres.
În concluzie, este indicată introducerea fisticului în alimentația zilnică și consumul acestuia într-o cantitate nu mai mare de o mână de nuci (30 g). Cu atât mai mult cu cât nucile de fistic sunt bogate în valori nutriționale – fisticul conține, printre altele:
- luteină,
- fier,
- calciu,
- magneziu,
- mangan,
- fosfor,
- potasiu,
- zinc,
- vitamina C,
- vitamine din grupa B (B1, B2, B3, B5, B6, B9).
Cum se mănâncă fisticul?
Fisticul se poate mânca direct din ambalaj, însă este important să te avertizăm că nu te vei opri la o singură mână de nuci. Cu atât mai mult cu cât ți-am ușurat acest proces, întrucât le-am curățat de coajă. Așadar ia un bol, varsă în acesta și după aceea mănâncă! De asemenea, nu uita că nucile de fistic își păstrează toate valorile nutriționale inclusiv după măcinare sub formă de unt de fistic.
Nucile de fistic pot fi folosite ca:
- adaos la prăjituri și deserturi
- adaos la înghețată (sub formă de topping)
umplutură la prăjituri (baclava – fistic mărunțit și migdale cu miere) - înghețată
- cremă pentru clătite (nuci de fistic amestecate cu miere)
- adaos la salate
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.