Ulei de avocado Olini
52,99 RON
Proprietățile uleiului de avocado
Uleiul de avocado își datorează proprietățile în primul rând acizilor grași nesaturați. Aceștia includ acidul oleic care este o grăsime sănătoasă pentru inimă.
Uleiul de avocado mărește, de asemenea, absorbția nutrienților din alimentație, care includ vitaminele A, D, E și K, precum și carotenoidele – chiar de până la 17 ori!
Numeroasele cercetări au arătat că extractul de avocado și ulei de soia (așa-numitul ASU) poate reduce durerea și rigiditatea articulară.
Uleiul nostru de avocado conține 10 mg/100 g de vitamina E, denumită „vitamina sănătății și a tinereții”.
Datorită proprietăților sale, acest ulei, care se numără printre cele mai sănătoase din lume, poate să ajute pielea uscată, crăpată sau deteriorată.
Uleiul nostru a fost obținut din pulpa fructelor de avocado, care se cultivă de secole întregi pentru fibrele și grăsimile hrănitoare.
Folosirea uleiului de avocado
Uleiul de avocado își poate găsi multe întrebuințări în casă. Îl poți folosi pentru:
- gătire și coacere – este o grăsime de înaltă calitate, stabilă la temperaturi înalte
- completarea alimentației cu ingrediente sănătoase – datorită lui poți furniza organismului vitamina E și acizii grași nesaturați esențiali
- îngrijirea pielii – este un ingredient des întâlnit în balsamuri de corp, măști de față și creme de mâini
- îngrijirea părului – este util ca ser pentru vârfuri sau ca ulei pentru ungerea părului
Bine de știut
Ulei de avocado Olini - ingrediente:
100% ulei din pulpă de avocado
Pentru persoanele cărora le place să experimenteze în bucătărie și caută produse naturale cu o compoziție pură. Folosirea uleiului de avocado este sigură pentru femeile însărcinate și copii. Ulei potrivit pentru vegani și vegetarieni. Nu conține gluten.
Nu conține gluten.
Uleiul de avocado este de culoare verde închis cu nuanță delicată de maro. Are un gust neutru și delicat.
Uleiul de avocado trebuie păstrat la temperatura de aproximativ 10°-25°C, atât înainte, cât și după deschidere. Se poate ține la frigider.
Dacă uleiul stă mai mult timp, pe fundul sticlei se poate depune sediment. Depunerea sedimentului în ulei este un proces natural. Înainte de utilizare, se poate scutura ușor sticla.
Caracteristic pentru avocado.
Lichidă, uleioasă.
Termenul de valabilitate al lotului actual este 31.12.2024. (se află pe eticheta din spate).
Spania
Uleiul este sigur pentru copii.
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 3700 kJ / 900 kcal |
grăsimi | 100 g |
din care | |
acizi grași saturați | 18 g |
acizi grași mononesaturați | 70 g |
acizi grași polinesaturați | 12 g |
carbohidrați | 0 g |
din care zaharuri | 0 g |
proteine | 0 g |
sare | 0 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
Cum se folosește uleiul de avocado presat la rece?
Uleiul de avocado presat la rece este neutru și delicat, așadar nu schimbă gustul mâncărurilor. Poate fi folosit la fel ca uleiul de măsline pentru:
- dressing-uri cu oțet balsamic, lămâie și ierburi pentru salate
- marinarea legumelor
- maioneză de casă
- coacerea prăjiturilor, a brioșelor și a altor produse de patiserie
- înăbușirea cărnii, a legumelor și a orezului
- pregătirea dipurilor cu iaurt, smântână sau brânză
- stropirea supei creme
- înmuierea pâinii
Unele persoane folosesc uleiul de avocado pentru prăjire și grătar, deoarece are un punct de fum ridicat (295°C).
Ulei de avocado – cât se bea și cum?
Ulei de avocado de băut – da sau nu? Da! Însă trebuie reținut faptul că acesta nu este un supliment alimentar. Așadar nu există o porție de ulei zilnică stabilită, care trebuie consumată pentru a obține efectele dorite pentru sănătate.
În plus, pentru a determina cantitatea de ulei de avocado de băut, este important să iei în considerare propriile preferințe – stilul de viață, alimentația, vârsta sau starea de sănătate.
Conform datelor disponibile din sursele științifice, o lingură (14 g) de ulei din fructe de avocado conține aprox. 1750 mg de acid linoleic. Din acest considerent, recomandăm consumul a 1-2 linguri de ulei zilnic.
În cazul oricăror îndoieli, înainte de a introduce uleiul de avocado în alimentație, este indicat să consulți opinia medicului sau a nutriționistului.
Ulei de avocado – prețul uleiului nerafinat, presat la rece
Prețul uleiului de avocado nerafinat variază de la aproximativ 15-40 lei pentru 100 ml până la chiar 320 lei pentru 1 litru. De ce depinde acest lucru? Prețul este influențat de originea ingredientelor uleiului, precum și de condițiile în care au fost cultivate.
Uleiurile la cel mai mic preț reprezintă amestecuri de diferite grăsimi sau ulei de avocado cu aditivi.
Ulei de avocado – de unde se cumpără – magazin
Uleiul de avocado presat la rece se poate cumpăra din multe magazine alimentare, precum hipermarketuri, magazine naturiste și magazine online. Se poate găsi la raionul cu uleiuri alimentare sau produse ecologice. În unele magazine, sticlele cu ulei de avocado se pot găsi lângă suplimentele alimentare.
Este recomandat să cumperi produse de la vânzători de încredere, care au grijă de modul în care sunt create și păstrate. Uleiul de avocado nu reacționează bine la expunerea îndelungată la soare și temperaturi înalte. Își pierde din această cauză proprietățile valoroase.
Întrebări frecvente
-
Cum se păstrează uleiul de avocado?
-
Uleiul de avocado închis ermetic se ține de preferință într-un loc întunecat și răcoros, cum este frigiderul. Îl ții pe raft, în dulap? Folosește-l în decurs de câteva luni! Protejează-l împotriva luminii și temperaturilor înalte, deoarece se poate oxida și își poate pierde din calitate.
-
Se poate prăji cu ulei de avocado?
-
Unele persoane prăjesc cu ulei de avocado. Este o grăsime cu un punct de fum ridicat - 295°C. Acest lucru înseamnă că este stabil, iar după încălzire nu se oxidează și nici nu se eliberează substanțe dăunătoare. Însă trebuie reținut faptul că, pentru a beneficia de nutrienții lui, cel mai bine este să fierbi sau să coci cu el, decât să-l folosești pentru prăjit.
-
Ulei de avocado - cât se poate bea zilnic?
-
Nu există o porție zilnică, obligatorie de ulei de avocado. O poți stabili tu însuți în funcție de stilul tău de viață, alimentație, vârstă sau starea de sănătate. Uleiul de avocado este bogat în acizi grași nesaturați, care au impact pozitiv asupra organismului, însă are, de asemenea, multe calorii. Este indicat să consulți opinia medicului sau a nutriționistului înainte de a-l introduce în alimentație. Le recomandăm clienților noștri o cantitate sigură de 1-2 linguri de ulei zilnic.
-
Ulei de avocado - ce miros are?
-
Uleiul de avocado are un miros delicat și neutru. Acesta demonstrează calitatea înaltă a produsului, prospețimea lui și lipsa de aditivi.
-
Uleiul de avocado este bun pentru salate?
-
Da, uleiul de avocado este un ingredient foarte cunoscut pentru salate. Este delicat și neutru, motiv pentru care nu schimbă gustul fructelor și al legumelor. Poate fi amestecat cu oțet balsamic, zeamă de lămâie și ierburi pentru a crea un dressing sănătos și gustos. Reține faptul că uleiul de avocado conține multe calorii, așadar trebuie folosit cu măsură.
-
Uleiul de avocado este bun pentru copii?
-
Da, uleiul de avocado este considerat sigur și benefic pentru sănătatea celor mici. Este bogat în acizi grași nesaturați, care sunt importanți pentru funcționarea corespunzătoare a creierului și a sistemului nervos al copiilor. În plus, conține vitamine, precum vitamina E și vitamina K, iar totodată minerale, ca potasiu, magneziu și cupru, care sunt importante pentru dezvoltarea lor sănătoasă. Însă este necesar de avut în vedere faptul că grăsimile ar trebui să reprezinte cel mult aprox. 30% din doza zilnică de calorii la copii, iar excesul este nesănătos. De aceea, se recomandă folosirea uleiului de avocado cu măsură și consultarea medicului sau a nutriționistului înainte de a introduce acest ingredient nou în alimentația copilului.
-
Uleiul de avocado poate fi folosit în timpul sarcinii?
-
Da, uleiul de avocado poate fi benefic și sigur pentru femeile însărcinate. Este bogat în acizi grași nesaturați. Aceștia includ acidul oleic care este important pentru dezvoltarea corespunzătoare a creierului și a sistemului nervos al copilului. Conține, de asemenea, vitamine, ca vitamina E și vitamina K, precum și minerale: potasiu, magneziu, cupru, care sunt importante pentru sănătatea mamei și a copilului care se dezvoltă. Însă trebuie luat în considerare faptul că excesul de grăsimi nu este sănătos și poate conduce la un exces de greutate și alte probleme de sănătate. De aceea, se recomandă folosirea uleiului de avocado cu măsură și consultarea medicului sau a nutriționistului înainte de a introduce ingrediente noi în alimentație în timpul sarcinii.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.