Ulei de măsline italian Olini
52,99 RON
Ulei de măsline italian
Uleiurile de măsline italiene sunt unele dintre cele mai gustoase și mai sănătoase uleiuri de măsline din lume, iar în același timp reprezintă mândria națională a italienilor. Uleiul de măsline este pentru ei ceea ce untul este pentru noi – îl au tot timpul la îndemână. Gata pentru a înmuia în el felia de pâine sau pentru a pune peste pizza.
În Italia, uneori sate întregi trăiesc din cultivarea de măsline!
Noi am adus din călătoriile noastre ulei de măsline extra vergine care se produce în Lazio. Este o regiune din Italia centrală, situată pe râul Tibru. Din nord-est este înconjurată de Apenini, iar din vest de Marea Tireniană.
Uleiul de măsline italian, care ne-a cucerit, este presat din soiurile de măsline Leccino și Frantoio. Primele au un gust delicat, dulce, iar celelalte au o savoare distinctă și sunt ușor picante.
Ulei de măsline original din Italia – proprietăți
Uleiul de măsline neflitrat, presat la rece este considerat drept cea mai sănătoasă grăsime din lume. Un singur kilogram conține de la 50 la 1000 mg de polifenoli! Cercetările confirmă faptul că introducerea lui în alimentație poate:
- să ajute la reducerea nivelului de colesterol rău
- să reducă riscul apariției bolii Alzheimer
- să aibă un impact pozitiv asupra inimii
- să reducă inflamațiile din organism
- să reducă riscul apariției diabetului de tip 2
- să regleze nivelul de zahăr din sânge
Ulei de măsline italian extra virgin
Ce înseamnă că uleiul nostru de măsline este extra virgin? Prin acest termen se definesc produsele de cea mai înaltă calitate. Uleiul nostru de măsline italian extra virgin a fost produs din cele mai bune fructe atent selecționate. A fost presat la rece în 24 de ore de la recoltare. Nu a fost supus unui tratament chimic.
Aciditatea lui este de 0,16%. Conform normelor europene și internaționale, pentru ca uleiul de măsline italian să fie definit extra virgin, trebuie să aibă aciditatea sub 0,8%. Este, de asemenea, cel mai puțin acid dintre uleiurile noastre.
Bine de știut
Ulei de măsline italian Olini - ingrediente:
100% ulei de măsline extra virgin
Italia
Îl recomandăm în special amatorilor de mâncăruri delicioase și fanilor bucătăriei italiene. Datorită valorilor sale nutriționale, reprezintă completarea excelentă a alimentației femeilor însărcinate. Datorită gustului, este preferat de copii. Poate fi introdus încă din momentul diversificării alimentației. Grăsime vegetală bună pentru vegani și vegetarieni.
Ulei delicat la gust, mătăsos și ușor amar. Pe papilele gustative se simt note de migdale, florale și verdeață suculentă, revigorantă. Pe cerul gurii rămâne un gust subtil de piper.
Păstrarea uleiului de măsline este foarte simplă. Pentru a te putea bucura de gustul și proprietățile sale, păstrează uleiul într-un loc întunecat și răcoros, la o temperatură cuprinsă între 10 și 18°C. Se poate, însă nu este neapărat nevoie să fie la frigider (în acesta uleiul poate să devină tulbure).
Uleiul nostru italian poate fi folosit atât la rece, cât și la cald. Este ideal pentru salate și legume la cuptor, crutoane, pizza și focaccia, pentru prăjirea cartofilor, precum și pentru macaroane sau pește și alte tipuri de carne.
Uleiul de măsline italin are o aciditate scăzută - 0,16% - și poate fi definit drept extra virgin.
Uleiul nostru de măsline italian are o aromă revigorantă pe bază de ierburi și fructe. Miroase a iarbă proaspăt cosită și a migdale dulci.
Ca orice ulei de măsline bun, are o consistență uleioasă, lichidă.
Termenul de valabilitate al lotului actual este 28.02.2026 (se află pe eticheta din spate)
Recolta anului 2023
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 3449 kJ / 824 kcal |
grăsimi | 92 g |
din care | |
acizi grași saturați | 14 g |
acizi grași mononesaturați | 70 g |
acizi grași polinesaturați | 7.5 g |
carbohidrați | 0 g |
din care zaharuri | 0 g |
proteine | 0 g |
sare | 0 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
Ulei de măsline italian – întrebuințare
Uleiul de măsline italian bun este nu numai un ulei potrivit pentru prăjit și copt, dar în același timp un ingredient delicios al multor mâncăruri.
Înlocuiește grăsimile, care conțin acizi grași saturați, cu uleiul de măsline sănătos. Este foarte simplu:
- în loc de unt, grăsime alimentară sau untură, folosește pentru prăjit uleiul de măsline
- nu cumpăra sosuri pentru salate cremoase, gata făcute, încearcă-le pe cele pe bază de ulei de măsline sau folosește uleiul de măsline pentru crearea propriilor dressinguri
- mănâncă legumele cu dip sub formă de humus cu ulei de măsline în locul sosului pe bază de smântână sau maioneză
- pentru a face pesto, folosește uleiul de măsline în locul smântânii sau al brânzei
- în loc de unt, folosește la pâine ulei de măsline cu condimente
Ulei de măsline pentru prăjit
Cel mai bun ulei de măsline italian este ideal pentru prăjit, inclusiv într-o cantitate generoasă. Însă merită avut în vedere faptul că felurile de mâncare gătite astfel au foarte multe calorii!
Uleiul de măsline în alimentația copiilor
Cu uleiul de măsline, mâncărurile pe care le pregătești pentru copilul tău vor fi sățioase, mai gustoase și mai sănătoase.
Uleiul de măsline conține multe vitamine, precum vitamina B, D, A, acizi grași nesaturați, iar totodată antioxidanți și alte zeci de ingrediente valoroase.
Uleiul de măsline poate fi servit copiilor de la vârsta de 6 luni, însă cel mai bine după consultarea unui medic.
Ulei de măsline italian – preț
Prețul uleiului de măsline italian este influențat de mai mulți factori. Acesta depinde de:
- locația plantațiilor de măslini (cu cât terenul este mai dificil, cu atât mai scump este uleiul de măsline)
- condițiile de cultivare
- tipul de aparate și unelte folosite pentru obținerea uleiului de măsline
- numărul de persoane angajate pentru producerea lui
- cantitatea de ulei din fructe, influențată de climă și vreme
- calitatea fructelor (din măsline mai rele, învechite sau putrezite se fac uleiuri mai ieftine)
- costurile de transport
Uleiul de măsline extra virgin, presat în condiții corespunzătoare în curs de 24 de ore de la recoltarea fructelor, va avea un preț mai mare. Uleiurile rafinate, obținute din tescovină, vor fi cu mult mai ieftine.
Uleiul de măsline italian – de unde se poate cumpăra?
Uleiul de măsline este un produs popular, care poate fi ușor cumpărat din magazine și online. Însă uleiul de măsline adevărat și bun este o raritate pe rafturile magazinelor.
Doar originea dovedită, condițiile de producție corespunzătoare și modul de păstrare adecvat garantează cea mai înaltă calitate.
Tocmai astfel este uleiul de măsline italian Olini: extra virgin, proaspăt, plin de savoare și ingrediente valoroase. Îl livrăm la tine pe masă direct din frumoasa regiune Lazio.
Întrebări frecvente
-
De ce uleiul de măsline este sănătos?
-
Uleiul de măsline extra virgin este plin de antioxidanți sănătoși pentru inimă, care pot avea efect antiinflamator și pot proteja împotriva diabetului de tip 2. Este, de asemenea, o sursă de acizi grași nesaturați, necesari pentru ca organismul nostru să funcționeze corect.
-
De ce uleiul de măsline devine tulbure?
-
La o temperatură scăzută, anumiți acizi grași încep să înghețe. În acel moment, este suficient ca uleiul de măsline să fie mutat într-un loc mai cald pentru a-și recupera claritatea.
-
De ce uleiul de măsline este amar?
-
Gustul amar este o trăsătură caracteristică a uleiului de măsline. Pentru acesta sunt responsabili compușii fenolici, mai exact oleuropeina. Aceasta este unul dintre polifenolii care apar exclusiv în uleiul de măsline.
-
De ce uleiul de măsline îngheață?
-
Acizii grași mononesaturați, care abundă în uleiul de măsline, pot îngheța la o temperatură scăzută. Din acest motiv, uleiul de măsline devine tulbure și dens. Acesta este un fenomen absolut natural. Într-un loc mai cald, revine rapid la forma lichidă fără ca ingredientele valoroase să fie afectate.
-
Când se strică uleiul de măsline?
-
Uleiul de măsline poate râncezi după perioada de valabilitate. Acest proces poate surveni mai repede dacă va fi păstrat în condiții necorespunzătoare. De aceea este important să fie ținut într-un loc răcoros și întunecat. Pentru a verifica dacă uleiul de măsline este stricat, încearcă-l și miroase-l. Conform tehnologilor alimentari, va fi amar sau acru, iar mirosul se va asemăna cu cel al creioanelor colorate sau al chitului.
-
Când se bea ulei de măsline?
-
Orice moment din zi este bun pentru a bea ulei de măsline. Însă multe persoane îl consumă pe stomacul gol. O linguriță sau o lingură de ulei de măsline ne furnizează multe ingrediente valoroase încă dinainte de micul dejun!
-
Mă pot îngrășa de la consumul de ulei de măsline?
-
Dimpotrivă! Sunt cercetări care arată că alimentația îmbogățită cu ulei de măsline poate fi benefică în controlarea greutății și chiar în reducerea grăsimii corporale. Totuși este important de reținut că uleiul de măsline are multe calorii, așadar trebuie consumat cu măsură.
-
Uleiul de măsline italian este bun pentru prăjit?
-
Uleiul de măsline se compune în principal din grăsimi mononesaturate, care sunt rezistente la căldura moderată. Are, de asemenea, un punct de fum destul de ridicat, motiv pentru care poate fi folosit la gătit, copt și pentru grătar. Conform celor mai noi cercetări, tocmai uleiul de măsline este grăsimea cea mai potrivită pentru prăjit. Nu avem nevoie de cantități mari, ca în cazul altor tipuri de grăsime, deoarece după încălzire „crește”. Trebuie reținut faptul de a nu prăji niciodată nimic în același ulei de măsline. De asemenea, este important de reținut că uleiul de măsline extra virgin are deseori un gust și o aromă distinctă, prin urmare poate influența într-o mică măsură gustul final al felurilor de mâncare.
-
Ulei de măsline italian sau spaniol?
-
Uleiul nostru de măsline spaniol este delicat la gust și ușor amar. În schimb, uleiul de măsline italian este mai aromat, revigorant cu note florale și de verdeață.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.