Ulei de cocos Olini
47,99 RON
Ulei de cocos – proprietăți și folosire
Uleiul de cocos proaspăt, nerafinat este util atât în bucătărie, cât și în baie. În afară de proprietățile sale cosmetice, universale, produsul este ideal pentru gătit.
Uleiul nostru de cocos nerafinat are o aromă de cocos plăcută și, în funcție de temperatura de păstrare, poate fi lichid sau poate avea formă solidă (până la aprox. 25°C). Dat fiind faptul că în mare parte este compus din grăsimi saturate, care sunt rezistente la temperatură, nu trebuie păstrat în frigider și poate fi încălzit la temperatura de 190°C.
Cum se folosește uleiul de cocos în bucătărie?
- pentru copt – folosește uleiul de cocos pentru a unge forma de copt și, de asemenea, ca înlocuitor al margarinei în produsele de patiserie dulci
- pentru sendvișuri – ca înlocuitor al untului sau ca ingredient pentru paste de întins pe pâine și creme tartinabile
- ca adaos la mâncărurile din bucătăria asiatică – uleiul de cocos conferă felurilor de mâncare o aromă de cocos unică
- ca adaos la terci, shake-uri de dinainte de antrenament și deserturi
- pentru prăjirea plăcintelor, a clătitelor simple și americane
Cum se folosește uleiul de cocos pentru față și păr?
- ca balsam de corp – masează pe pielea umedă și bucură-te atât de hidratare, cât și de aroma de cocos plăcută
- pentru ungerea părului – aplică pe păr cu scopul de a-l regenera și întări
- pentru demachiere – masează un strop de ulei pe pielea feței, iar după aceea îndepărtează excesul cu ajutorul unui prosop umed
- pentru igiena cavității bucale – uleiul de cocos aplicat pe dinți ajută la eliminarea mirosului neplăcut din gură și împiedică apariția cariilor dentare
- ca element al îngrijirii naturale a micuților – pe deplin natural, în totalitate sigur, hidratează, hrănește și protejează pielea. Poate înlocui cu succes uleiul de baie, laptele de corp și chiar crema pentru fundulețul iritat.
Bine de știut
Ulei de cocos Olini - ingrediente:
100% ulei din copră, presat la rece
Datorită profilului unic de acizi grași, uleiul de cocos este considerat cel mai universal ulei din lume. Conține acizi valoroși: lauric și caprilic. Este util în bucătărie, însă totodată ca produs cosmetic natural și multifuncțional, recomandat în special pentru îngrijirea pielii bebelușilor.
Poate conține urme de susan, boabe de muștar, nuci. Nu conține gluten.
Uleiul de cocos are o nuanță albă, după încălzire devine transparent. Se caracterizează printr-un gust delicios și o aromă plăcută de cocos.
Uleiul de cocos poate fi păstrat la temperatura camerei într-un dulap închis. A se ține departe de lumină.
La temperatura camerei, uleiul are o consistență solidă, după încălzirea în tigaie devine lichid.
Termenul de valabilitate este de 12 luni de la data presării uleiului (se află pe eticheta din spate), indiferent de data deschiderii. În moara noastră, uleiurile vegetale sunt presate mereu proaspăt în loturi mici din semințe de cea mai bună calitate. Uleiul presat la rece, pe care îl trimitem către tine, va avea maxim 2-5 zile.
Polonia
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 3693 kJ / 899 kcal |
grăsimi | 100 g |
din care | |
acizi grași saturați | 93 g |
acizi grași mononesaturați | 6 g |
acizi grași polinesaturați | 0.9 g |
carbohidrați | 0 g |
din care zaharuri | 0 g |
proteine | 0 g |
sare | 0 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
Întrebări frecvente
-
Uleiul vostru de cocos are miros sau este inodor?
-
Uleiul nostru de cocos are un miros frumos de cocos proaspăt. Mirosul este delicat, dar în mâncare cu siguranță va fi ușor perceptibil.
-
Uleiul de cocos este în formă solidă sau lichidă?
-
În funcție de temperatură, uleiul de cocos este ori dens, cremos, ori în totalitate apos. Ținut în frigider, devine foarte tare și pentru a-l scoate din borcan este necesar să-l lași pentru un moment la temperatura camerei.
-
Este adevărat că uleiul de cocos nu este sănătos?
-
Uleiul de cocos de calitate bună, folosit cu măsură ca una dintre sursele de grăsime într-o alimentație echilibrată corespunzător, este sănătos. Uleiul de cocos are o reputație proastă, deoarece la un moment dat a devenit foarte modern, iar unele persoane l-au consumat în exces. Folosit în cantitate corespunzătoare este, pur și simplu, una dintre grăsimile vegetale.
-
Ce înseamnă ulei neprocesat în contextul uleiului de cocos?
-
Uleiul nostru de cocos, presat proaspăt la fața locului în moara noastră din copră de cea mai înaltă calitate, este un ulei nerafinat, presat la rece folosind mijloace mecanice, fără încălzire - un fel de suc de ulei de cocos.
-
Se poate prăji cu ulei de cocos?
-
Uleiul de cocos poate fi încălzit în siguranță până la temperaturi foarte înalte, de aceea este una dintre puținele grăsimi vegetale cu care se poate prăji.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.