Oxymel Olini
40,99 RON
Ce este Oxymel (Oximel)?
Oxymel (oximel) este un macerat vegetal-ierbos îndulcit, plin de ingrediente naturale.
Numele „oxymel” provine din greacă și face referire la două ingrediente principale ale amestecului. „Oxy”, care înseamnă acid, se referă la oțetul de mere, iar „mel” sau „méli” – miere. Celelalte ingrediente utilizate în rețeta tradițională de oxymel (oximel) includ legume, condimente și ierburi:
- Usturoi
- Ceapă
- Rădăcină de hrean
- Rădăcină de ghimbir
- Piper cayenne
O altă denumire pentru oxymel este „Cidru de foc”, o traducere a denumirii englezești „fire cider”.
Oxymel (Oximel) – Proprietăți
Se consideră că oxymel (oximel) este un antibiotic natural, această idee fiind transmisă de generații.
Susținătorii oxymelului cred că poate:
- Întări sistemul imunitar
- Preveni răcelile
- Ajuta la combaterea infecțiilor
- Îmbunătăți circulația sângelui
De asemenea, se spune că oxymelul este un probiotic natural care sprijină digestia.
De ce să alegi Oxymel (Oximel) Olini?
- Oferi corpului tău ingrediente valoroase din oțet de mere, legume din familia cepei și rădăcinoase, condimente și ierburi
- Beneficiezi de proprietățile antibacteriene ale oțetului de mere nepasteurizat de calitate, confirmate prin studii
- Poți consuma ceapă, usturoi și hrean într-o formă acceptabilă pentru tine și pentru cei din jur
- Nu trebuie să faci siropul singur sau să aștepți săptămâni întregi până să fie gata
- Alegi un produs 100% vegan – îndulcit cu sirop de agave, nu cu miere
Oxymel – Formulă îmbunătățită
Noul Oxymel este produs cu legume, condimente și ierburi dintr-un sat din regiunea Podlasie, situat în inima Pădurii Knyszyńska – o zonă protejată în rețeaua Natura 2000.
Formula actuală conține mai multe ingrediente decât versiunea anterioară, incluzând condimente și ierburi cu efect antiinflamator, precum turmericul. De asemenea, conține oregano, recunoscut pentru utilizarea în medicina tradițională. Gustul dulce-picant al oxymelului este subliniat de anason. Cuișoarele și scorțișoara îi oferă o notă caldă.
Gustul răcoritor este dat de mentă și lămâie.
Bine de știut
Oxymel Olini - ingrediente:
97% macerat de oțet de mere cu legume, ierburi și condimente (ceapă, usturoi, rădăcină de hrean, rădăcină de turmeric, rădăcină de ghimbir, mentă, anason, cuișoare, scorțișoară, piper, oregano), lămâie, sirop de agave.
Se cunoaște puțin despre efectele secundare ale consumului de oxymel (oximel) - nu există studii în acest sens. Probabil este sigur pentru majoritatea oamenilor. Nu există contraindicații pentru consumul de către femeile însărcinate sau care alăptează, dar experții sunt de acord că acestea ar trebui să fie precaute în ceea ce privește consumul de produse nepasteurizate - iar oxymelul este unul dintre acestea. Noi recomandăm utilizarea sa ca un condiment, de exemplu ca ingredient în sosuri pentru salate sau marinate. Dacă dorești să folosești produsul Olini și ai orice fel de afecțiuni, iei medicamente sau ai alte îndoieli - vorbește mai întâi cu medicul tău.
Poate conține urme de susan, muștar și nuci. Nu conține gluten.
Cum să păstrați oxymelul? Depozitați-l în frigider sau într-un loc uscat și răcoros, la o temperatură între 2°C și 8°C, ferit de lumină, atât înainte, cât și după deschidere.
În timp, la baza sticlei se poate forma un sediment. Acesta este un fenomen natural! Agitați sticla înainte de consum.
Siropul are un gust răcoritor cu note de usturoi și ghimbir, echilibrat de dulceața agavei și condimentele aromate.
De oțet și lămâie.
Băutură clară sau ușor tulbure.
Termenul de valabilitate pentru lotul actual de oxymel este până în noiembrie 2025, indiferent de data deschiderii. Oxymelul este un produs 100% natural, realizat din oțet de mere viu, legume coapte și condimente de cea mai bună calitate.
Polonia
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 156 kJ / 36.8 kcal |
grăsimi | 0.7 g |
din care | |
acizi grași saturați | 0 g |
carbohidrați | 7.2 g |
din care zaharuri | 2.3 g |
proteine | 0.5 g |
sare | 0.1 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
Oxymel (Oximel) – Rețetă și proces de preparare
Te întrebi cum să faci oxymel (oximel) acasă? Este nevoie de mult timp – cidrul de foc trebuie să se maturizeze timp de 4 săptămâni! De asemenea, ai nevoie de ingrediente de cea mai bună calitate, în special oțet de mere natural. Restul ingredientelor depind de preferințele tale, deoarece nu există o singură rețetă pentru oxymel (oximel).
Fitoterapeuta Rosemary Gladstar, care a popularizat acest sirop în toată lumea, încurajează crearea propriilor variante. A adunat câteva rețete în cartea „Cidru de foc! – 101 rețete picante…”.
Oxymel alb este un amestec de oțet de mere și alt tip de oțet alb, de exemplu oțet din flori de soc. Oxymel roșu se obține prin combinarea oțetului de mere cu oțet de trandafir sălbatic, aronia sau zmeură.
Se pot adăuga și fructe de trandafir sălbatic, ardei iute jalapenos sau portocale.
Oxymelul se poate prepara și în varianta vegană, folosind sirop de agave în loc de miere.
Oxymel (Oximel) – Utilizare
Te întrebi cum să folosești Oxymel – Cidru de Foc Olini? În primul rând, doar după diluare! Poți să-l adaugi în:
- Apă rece, pentru a-l savura într-un pahar preferat
- Apă caldă, obținând astfel un ceai picant
- Suc sau limonadă pentru o băutură răcoritoare
- Sosuri, marinate și dressinguri pentru a scoate în evidență aroma legumelor și a cărnii
Oxymel (Oximel) – Cidru de Foc Olini – Cum se consumă?
Datorită conținutului de oțet de mere, se recomandă consumul său ocazional, atât la copii cât și la adulți, pentru răceli sau probleme digestive. Doza recomandată este de 6 linguri pe zi, în 2 porții, de exemplu dimineața și seara.
Unii adulți folosesc oxymel (oximel) profilactic, în special toamna și iarna, câte 2-3 linguri pe zi înainte sau după masă.
Oxymel nu este un produs medical sau terapeutic, deci nu există recomandări stricte privind consumul său. De asemenea, nu prezintă riscul de supradozaj.
Recomandările noastre pentru consum sunt orientative. Au fost elaborate pe baza opiniilor nutriționiștilor, altor specialiști, experiențelor clienților și a celor personale. Dacă aveți orice fel de dubii, consultați un medic.
Oxymel (Oximel) – Opinii
Opiniile celor care folosesc oxymel se referă adesea la efectele acestuia.
Oamenii spun că cidrul de foc i-a ajutat să se lupte cu răcelile sezoniere și cu amigdalitele, întărind în același timp sistemul imunitar în lupta împotriva inflamațiilor.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.