Ulei din ficat de cod Olini
67,99 RON
Ce este uleiul din ficat de cod?
Știi ce este uleiul din ficat de cod și de ce bunicile îl dădeau nepoților cu lingurița în special toamna și iarna?
Este un ulei din ficat de cod atlantic (Gadus morhua). În trecut era un medicament, acum este un subiect de cercetare științifică. Conform cercetărilor, este una dintre cele mai bogate surse de vitamine A și D. Conține, de asemenea, cantități mari de acizi grași Omega 3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA).
Uleiul din ficat de cod de la Olini este obținut din pește provenit din pescuit sustenabil.
Uleiul din ficat de cod de la noi își datorează proprietățile modului de producție. Este obținut din ficat proaspăt de cod atlantic.
Peștele sălbatic a fost prins în conformitate cu standardele riguroase ale pescuitului sustenabil. Acest lucru este confirmat de certificatul Marine Stewardship Council (MSC), deținut de producătorul uleiului din ficat de cod de la noi.
Pescuitul sustenabil influențează într-o măsură mai mică ecosistemul marin. Oferă, de asemenea, un viitor sigur comunităților de pescuit și persoanelor din industria pescuitului.
MSC se acordă pescarilor, care pescuiesc pentru un anumit stoc, pe o perioadă de 5 ani. În fiecare an trebuie să fie audiați și să-și îmbunătățească activitățile constant.
Proprietățile uleiului din ficat de cod
Din cauza expunerii scăzute la soare, în special din octombrie până în mai, suplimentezi cu vitamina D. În plus iei tablete cu vitamina A și bei uleiuri cu Omega 3. Dar dacă ai avea totul într-o singură sticlă? Uleiul din ficat de cod este o sursă bogată în toate aceste ingrediente!
Acumularea de cantități mari de vitamine și acizi grași în uleiul din ficat de cod de la Olini este efectul rafinării. Datorită acesteia, uleiul din ficat de cod de la noi:
- este pur – nu conține metale grele (de ex. mercur, plumb), dioxine sau pesticide (PCB)
- are mai puțini alergeni, ca de ex. proteine de pește
- îndeplinește normele și standardele de siguranță
Calitatea uleiului din ficat de cod a fost determinată de un laborator acreditat, independent. Acesta a arătat că indicele TOTOX are valoarea de 12. Un număr atât de mic indică fapul că acizii din „uleiul marin” de la noi nu se oxidează, lucru confirmat, printre altele, de gustul său delicat.
Bine de știut
Ulei din ficat de cod Olini - ingrediente:
100% ulei din ficat de cod Gadus morhua Linne
Pentru copii și adulți, precum și pentru femei însărcinate.
Nu conține gluten, boabe de muștar, urme de susan și nuci.
După deschidere, uleiul din ficat de cod trebuie ținut la frigider (la temperatura de aproximativ 5-10°C). Recomandăm păstrarea acestuia în sticla originală, închisă ermetic, care îl protejează de lumină și oxigen. A se răci înainte de prima deschidere. A se păstra într-un loc care să nu fie la îndemâna copiilor mici.
Galben deschis, semitransparent.
Delicat de pește, fără să fie amar.
Se poate bea direct cu lingurița sau se poate adăuga în băuturi și mâncăruri.
Suplimentul alimentar este un produs comestibil al cărui scop este acela de a completa alimentația normală. Nu are proprietăți medicinale. Porția zilnică recomandată de ulei din ficat de cod este de jumătate de linguriță (2,5 ml) pentru bebelușii cu vârsta de la 4 săptămâni, o lingură (10 ml) pentru copiii mai mari de 12 ani și adulți, care nu trebuie depășită. Suplimentul alimentar nu poate fi folosit ca substitut pentru o alimentație variată.
Marin, de pește.
Uleioasă.
Termenul de valabilitate al lotului actual este 31.03.2026 (se află pe eticheta din spate). Dacă dorești să eviți depunerea de sediment, îți recomandăm să consumi uleiul din ficat de cod în decursul a 4 săptămâni de la deschidere. Însă și după trecerea acestui timp poți bea în continuare uleiul din ficat de cod fără probleme - are aceleași proprietăți. Singurul lucru care trebuie reținut este data de valabilitate de pe etichetă.
Norvegia, Islanda
Poate fi administrat bebelușilor cu vârsta de la 4 săptămâni. Îți recomandăm să începi cu 2,5 ml și treptat să mărești porția la 5 ml. Copiii mai mari de 12 ani ar trebui să ia 10 ml ( o lingură) de ulei din ficat de cod.
Gustul uleiului din ficat de cod este neutralizat de sucurile și siropurile noastre, în special de siropul de zmeură și aronia. Ingredient al shotului cu ulei de chimen negru, miere și sirop.
Acesta este un fenomen natural care nu-i influențează proprietățile. Este cauzat de temperatura scăzută la care se păstrează uleiul. Ce să faci când observi acest lucru? Să bei uleiul din ficat de cod în ciuda sedimentului și să te bucuri de ingredientele benefice, pe care le furnizezi organismului împreună cu acesta.
Valori nutritive |
per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 3700 kJ / 900 kcal |
grăsimi | 100 g |
din care | |
acizi grași saturați | 18 g |
acizi grași mononesaturați | 50 g |
acizi grași polinesaturați | 25 g |
carbohidrați | 0 g |
din care zaharuri | 0 g |
proteine | 0 g |
sare | 0 g |
*Valoarea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal)
La ce ajută uleiul din ficat de cod?
De ce să consumi ulei din ficat de cod? La ce ajută? Datorită consumului de ulei din ficat de cod:
- completezi deficitul de vitamine A și D
- reduci inflamațiile din organism
- îți menții oasele puternice și sănătoase
- poți reduce durerile articulare
- îți protejezi vederea, inclusiv împotriva glaucomului
- susții activitatea inimii
- combați anxietatea și depresia
- ai grijă de intestinele tale
- poți reduce nivelul de trigliceride în sânge
- îți susții sistemul imunitar
- menții membranele mucoase în stare corespunzătoare
Folosirea uleiului din ficat de cod
Ulei din ficat de cod – indicații
Folosește uleiul din ficat de cod în fiecare zi, pe toată durata anului! În special dacă:
- te îmbolnăvești des
- te-a prins o răceală
- te simți slăbit
- pielea ta are nevoie de hidratare și protecție
- ai psoriazis
- te confrunți cu dermatită atopică
- ai colesterolul prea mare
- ești constipat
- vezi mai rău
- ai nevoie să te concentrezi și ai mult de învățat
- nu ai poftă de mâncare
- încerci să faci un copil
- suferi de alergii
- te dor articulațiile
Ulei din ficat de cod – contraindicații
Uleiul din ficat de cod este sigur? În general da, cu toate că la unele persoane poate cauza efecte secundare minore.
O contraindicație pentru consumul de ulei din ficat de cod o reprezintă alergia la pește și crustacee sau bolile de inimă și sânge. Cel mai bine este să te consulți în această privință cu medicul.
Mai mult nu înseamnă mai bine. Se recomandă prudență dacă suplimentezi deja cu vitamina A. În cazul în care iei prea multă, poți avea probleme cu oasele și mărești riscul de osteoporoză. Hipervitaminoza A este deosebit de periculoasă pentru femeile însărcinate.
În schimb, dacă bei porția recomandată de ulei din ficat de cod nu există motive de îngrijorare. Organismul oricum nu absoarbe 100% din vitamina luată cu uleiul.
Cum se bea uleiul din ficat de cod?
Ulei din ficat de cod pentru adulți – cât se ia pentru a-i simți acțiunea?
10 ml (o lingură) conține:
- EPA – 80 mg (0,8 g)
- DHA – 1030 mg (1, 03 g)
- vit. D3 – 27,26 µg (1090 U.I.) (543% din necesarul zilnic)
- vit. A – 3068 µg (384% din necesarul zilnic)
Ulei din ficat de cod – ce cantitate se bea?
Porția zilnică recomandată:
- Copii:
- de la vârsta de 4 săptămâni – 2,5 ml (o jumătate de linguriță)
- Adulți:
- 10 ml (1 lingură)
Cum se folosește uleiul din ficat de cod?
Consumă uleiul din ficat de cod împreună cu mâncarea, în special cu cea bogată în grăsimi. Îți poate ajuta organismul să digere și să absoarbă mai bine acizii Omega 3.
Folosește uleiul din ficat de cod pe toată durata anului, nu doar în sezonul gripal.
Introdu uleiul din ficat de cod în alimentația ta. Este unul dintre elementele unui stil de viață sănătos, alături de activitatea fizică regulată, cantitatea de somn corespunzătoare, precum și evitarea stimulentelor și a stresului.
Ulei din ficat de cod – preț
Prețul uleiului din ficat de cod este mai mare dacă:
- deține certificat MSC
- are un gust delicat care atestă prospețimea lui
- nu conține substanțe auxiliare, neesențiale
- este pur, fapt confirmat de cercetări
- este lichid – uleiul sub formă de capsule poate să nu fie la fel de proaspăt
- producătorul informează despre conținutul ingredientelor și proveniența uleiului
- este într-o sticlă închisă la culoare, care protejează acizii Omega 3 sensibili la oxidare
- produsul are un indice TOTOX scăzut
Mai ieftin este uleiul de pește în formă lichidă, pentru care producătorul nu oferă specificații, de ex. din ce pește este obținut sau ce compoziție are.
Întrebări frecvente
-
Se poate combina uleiul din ficat de cod cu alt ulei (de ex. de chimen negru, pentru elevi, de in)?
-
Nu există contraindicații în ceea ce privește combinarea diferitor uleiuri. Fiecare dintre ele are proprietăți puțin diferite. Acestea sunt produse care se completează. Uleiul din ficat de cod este o sursă bogată de acizi DHA și EPA, precum și de vitamina D. Uleiul de in furnizează un alt acid din familia Omega 3 – acidul alfa-linolenic (ALA). La rândul său, uleiul de chimen negru este o sursă de acid linoleic (Omega 6), precum și de timochinonă – un compus cu acțiune antialergică, antiinflamatoare și de întărire a imunității.
-
Ce merită să iei în plus, în afară de ulei din ficat de cod?
-
Acest lucru depinde de propriile nevoi. Fără a cunoaște starea de sănătate și obiceiurile alimentare, este greu de indicat anumite adaosuri în alimentație. Dacă scopul este acela de a întări imunitatea, poate fi luată în considerare suplimentarea cu vitamina C și zinc.
-
Ce suc sau sirop recomandați pentru uleiul din ficat de cod și uleiul de chimen negru?
-
Atât uleiul de chimen negru, cât și cel din ficat de cod conțin compuși care susțin activitatea sistemului imunitar și ameliorează inflamațiile care însoțesc infecțiile. Însă nu sunt o sursă bună de vitamina C, care îndeplinește un rol extrem de important în prevenirea infecțiilor. În legătură cu acest lucru, în afară de ulei de chimen negru și din ficat de cod, se poate recurge suplimentar la sucuri bogate în vitamina C (de ex. suc de zmeură și afine siberiene, de zmeură și aronia, de soc sau de gutui). În acestea se poate adăuga miere, care datorită acțiunii sale antibacteriene, este denumită „antibiotic natural”.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.