Suc de varză albă lacto-fermentat Olini
37,99 RON
Ai nevoie de mai multe murături în dieta ta? Include în ea Sucul de varză albă lacto-fermentat Olini! Este o băutură nepasteurizată, 100% naturală, ușor acrișoară, cu inulină benefică pentru intestin – prebiotic natural, bacterii probiotice, o cantitate mare de vitamina C și fibre. Cu el ai grijă de digestia corectă. Îl poți bea la prânz sau în timpul lucrului. Datorită gazificării delicate, consumul lui le face plăcere celor mici și celor mari.
Suc de varză albă lacto-fermentat – proprietăți
Sucul nostru de varză albă lacto-fermentat își datorează proprietățile producției artizanale și legumelor gustoase dintr-o regiune curată a Poloniei.
Se obține:
- după o rețetă tradițională
- în loturi mici
- din 4 ingrediente
- după 7–10 zile de fermentație
- din varză albă dintr-o fermă din Pădurea Knyszyńska, Podlasie (Zonă Natura 2000)
De ce merită să alegi Sucul nostru de varză albă lacto-fermentat?
◦ are gust ca cel de casă, de la bunica
◦ este sursă de fibre alimentare – 5,5 g/100 g
◦ acesta este un flacon plin de ingrediente naturale – 100 g conțin:
- 2,13 g inulină (prebiotic)
- 1,2×10⁵ jtk/g (CFU) bacterii din genurile Lactobacillus și Bifidobacterium
- 2,1×10⁷ jtk/g (CFU) bacterii mezofile ale fermentației lactice
- 21 mg (26% VNR) vitamina C
◦ combate bacteriile E. coli – are un efect antimicrobian delicat
◦ este 100% natură – nepasteurizat, vegan, fără gluten, tulbure din cauza sedimentului natural și fără aditivi artificiali: îndulcitori, vitamine sintetice, coloranți și arome artificiale
◦ conține doar zaharuri care apar în mod natural, iar dulceața delicată se datorează inulinei
◦ are un conținut energetic scăzut – 46 kcal/100 g
◦ constituie o porție de legume, și în afara sezonului – murăturile sunt mai bune decât legumele congelate sau din conservă
◦ nu se va plictisi niciodată – îl poți consuma alternându-l cu alți castraveți murați, varză murată sau legume crude/gătite
◦ îl poți consuma oriunde – datorită sticlei comode îl poți bea în călătorie sau la birou
Ion: „Gustul mi-a amintit de tinerețe și de vară, când după o zi întreagă de joacă, bunica îmi dădea un pahar rece de suc fermentat. Se simte că este un produs făcut cu dragoste”.
De știut
Suc de varză albă lacto-fermentat Olini - ingrediente
varză, apă, inulină Orafti® din rădăcină de cicoare, sare de Kłodawa
Polonia
este un produs natural dedicat copiilor sănătoși și adulților, ca sprijin al profilaxiei zilnice datorită conținutului de bacterii naturale ale fermentației lactice, inulinei și vitaminei C; poate fi un element valoros al dietei echilibrate pentru persoanele care: au grijă de o cantitate adecvată de fibre în dietă și de un stil de viață sănătos, sunt la dietă KETO (cu conținut scăzut de carbohidrați), doresc să aibă grijă de regularitatea scaunelor, funcționarea corectă a intestinelor, o microbiotă sănătoasă și să sprijine funcțiile digestive, sunt active (ca băutură înainte sau după antrenament); pentru femei însărcinate și care alăptează; acest produs nu înlocuiește un stil de viață sănătos și un mod de alimentație echilibrat, care au o importanță cheie pentru menținerea stării de bine și a sănătății
acrișor, caracteristic murăturilor
caracteristic murăturilor
poate avea sediment natural; datorită inulinei, care îngroașă în mod natural produsul, este „satinat”
tulbure, deschis
cu lingura sau din pahar, rece
Poate conține muștar, nuci. Nu conține gluten.
Termenul de valabilitate este de 5 luni de la data fermentării (o găsești pe eticheta din spate), indiferent de data deschiderii.
A se proteja de lumină. A se păstra la 5°C–10°C.
Sucul de varză albă lacto-fermentat și inulina sunt considerate ingrediente sigure ale dietei, însă ar trebui să fie utilizate cu prudență de către grupele de persoane: cu IBS, IBD, SIBO; cu infecții parazitare; cu intoleranță la fructoză; cu balonări cronice și producție excesivă de gaze; cu alergie la cicoare (inulina este obținută din rădăcina de cicoare).
Este un fenomen natural, care provine din inulină, fără influență asupra proprietăților lui. Pentru a-l distribui uniform, înainte de utilizare sticla trebuie agitată ușor.
Sucul nostru este un produs viu, care „lucrează” în continuare. Poate gazifica ușor, de aceea înainte de deschidere nu trebuie agitată sticla. Sucul trebuie răcit bine, atunci gazificarea se diminuează.
1–2 ani – 1–2 linguri pe zi, peste 2 ani – 4–5 linguri, mai mari – cât le place și au nevoie, adulți – 0,5 pahar; recomandăm începerea consumului cu cantități mici și creșterea treptată pentru a evita balonările și disconfortul (organismul are nevoie de timp pentru a se adapta la o cantitate mai mare de fibre); dacă apare o reacție nedorită a organismului, merită să te oprești mai mult timp la nivelul respectiv de consum și abia după câteva zile să încerci creșterea cantității; dacă te simți bine, nu există contraindicații ca să consumi aceeași cantitate ca până acum; la nevoie, porția zilnică a produsului poate fi împărțită în două, pentru a ușura digestia
În funcție de anotimp sau de modul de păstrare, sucul poate musura mai mult sau mai puțin, își poate crește vâscozitatea sau poate avea mai mult sediment. Este complet natural.
1,2 × 10⁵ CFU/ml
21 mg
Valori nutriționale
| Valori nutriționale | în 100 g |
| Valoare energetică | 191 kJ / 46 kcal |
| Grăsimi | 0 g |
| - din care acizi grași saturați | 0 g |
| Carbohidrați | 6,9 g |
| - din care zaharuri | 1,1 g |
| Fibră | 5,5 g |
| Proteine | 0,9 g |
| Sare | 1,68 g |
| Conține: | |
| Inulină (prebiotic) | 2,13 g |
| Culturi vii de bacterii ale fermentației acidului lactic (probiotice) | 4,8x10⁴ jtk/g (CFU) |
| Bacterii din genurile Lactobacillus și Bifidobacterium | 1,2x10⁵ jtk/g (CFU) |
| Vitamina C | 21 mg (26% VNR*) |
| *Valorea nutrițională de referință pentru un adult obișnuit (8 400 kJ/ 2 000 kcal) |
De ce am îmbogățit sucul de varză albă lacto-fermentat cu inulină?
Constipațiile îi afectează pe mulți dintre noi. Cine nu cunoaște senzația de disconfort cauzată de balonări, dureri abdominale sau lipsa scaunelor!
Unele dintre motivele problemelor la toaletă sunt deficitul de fibre sau excesul de alimente procesate în dietă. Soluția este Sucul nostru de varză albă lacto-fermentat! Proprietățile se datorează unui ingredient numit inulină. Ce este?
- fibră alimentară solubilă în apă
- prebiotic 100% natural
Inulina din cicoare – prebiotic natural
Inulina din cicoare (Cichorium L.) este obținută din rădăcina plantei.
Inulina – acțiunea prebiotică:
- contribuie la funcționarea corectă a intestinelor prin creșterea frecvenței scaunelor*
- sprijină intestinul – fără funcționarea corectă a acestuia organismul nu ar putea utiliza eficient alimentele consumate (să le digere)
- ajută la menținerea echilibrului microbiotei intestinale
*efectul benefic apare în cazul consumului zilnic de 12 g de inulină din cicoare
Ana: „Mai delicat la gust decât sucurile fermentate tipice, dar nu își pierde proprietățile. Îmi place”.
Suc de varză albă lacto-fermentat – sursă de fibre
Sucul nostru de varză albă lacto-fermentat este o modalitate de a aduce fibre în dietă – 5,5 g/100 g. Este important să le asigurăm în fiecare zi, pentru că:
- sprijină funcționarea intestinelor
- crește senzația de sațietate după masă
- susține menținerea greutății corporale corecte și pierderea surplusului
Sursă: pacjent.gov.pl
De câtă fibră ai nevoie zilnic?
- 19–30 ani – 25 g
- 31–50 ani – 25 g
- 51–65 ani – 25 g
- 66–75 ani – 20 g*
- > 75 ani – 20 g*
- Femei însărcinate (trimestrul II și III) și 0–6 luni după naștere – nivel de stabilit cu medicul sau dieteticianul
*în cazuri individuale nivelul depinde de indicațiile medicale și dietetice
Sursă: ncez.pzh.gov.pl
Maria: „Este gustos, de aceea consumul lui intră ușor în rutină”.
Suc de varză albă lacto-fermentat – sursă de vitamina C
Sucul nostru de varză albă este sursă de vitamina C. Conține o cantitate semnificativă – în 100 g, 21 mg (26% VNR). Merită să-l bei zilnic, deoarece vitamina C:
- crește absorbția fierului
- contribuie la reducerea senzației de oboseală și epuizare
- ajută la funcționarea corectă a sistemului imunitar
- contribuie la menținerea metabolismului energetic normal
- ajută la producerea normală de colagen pentru asigurarea funcționării corecte a:
– vaselor de sânge
– oaselor
– cartilajului
– gingiilor
– pielii
– dinților
Gabriel: „Ușor dulce și nu are gustul clasic de suc de varză”.
Suc de varză albă lacto-fermentat – conține culturi vii de bacterii ale fermentației acidului lactic (probiotice)
Sucul nostru de varză albă lacto-fermentat este bogat în bacterii ale acidului lactic, care apar în mod natural în timpul fermentației. Cantitatea lor este de 4,8×10⁴ jtk/g (CFU).
Conține, de asemenea, bacterii din genurile Lactobacillus și Bifidobacterium în cantitatea de 1,2×10⁵ jtk/g (CFU).
Eva: „Este delicat și ușor dulce la gust, aciditatea este mult mai puțin perceptibilă decât în sucurile fermentate clasice. Miros foarte delicat”.
Cum să bei sucul de varză albă lacto-fermentat?
Ai deja sucul tău de varză. Cum să bei această murătură cu plăcere și pentru sănătate?
Folosește Sucul de varză albă lacto-fermentat Olini:
- întotdeauna rece – încălzit își pierde proprietățile
- simplu – gazifică ușor, vei simți bule care „țâșnesc” în nas
- cu preparatele (de ex. în supe) – adăugat la finalul gătirii
Recomandare zilnică de consum:
Copii:
- 1–2 ani – 1–2 linguri
- peste 2 ani – 4–5 linguri
- mai mari – fără limitări
Adulți:
- 0,5 pahar
Important!
Recomandăm începerea consumului sucului cu cantități mici și creșterea treptată, observând cum reacționăm. Organismul trebuie să se obișnuiască cu cantități mai mari de fibre. La nevoie, porția zilnică a sucului poate fi împărțită în două.
Alina: „Beau înghițituri mici – de obicei când deschid frigiderul ca să iau o gustare ;) Privesc – sucul – și iau o înghițitură! Cred că este o opțiune bună pentru persoanele la dietă”.
Întrebări frecvente
-
Se poate consuma în sarcină?
-
Da, sucul este sigur pentru femeile însărcinate.
-
Cum se bea?
-
1–2 ani – 1–2 linguri, peste 2 ani – 4–5 linguri, mai mari – cât le place și au nevoie, adulți – 0,5 pahar. Recomandăm începerea cu cantități mici și creșterea treptată, pentru a obișnui organismul cu fibrele.
-
Se poate combina cu alte produse Olini?
-
Poate fi diluat cu sucul preferat, combinat cu miere sau cu Uleiul Omega-3 Olini.
-
Este potrivit pentru copii?
-
Sucul de varză albă lacto-fermentat poate fi băut și de cei mici.
5 motive pentru care merită să ai încredere în noi
Credem în faptul că se poate mânca sănătos, natural și gustos, iar totodată că produsele pot fi create cu grijă față de oameni și mediu.









